Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Julia Lyskova trotsade fobin i serien: ”Livrädd”

Expressen följde med Julia under en dag i mars 2020
Julia Lyskova mest känd för sin podd ”Daddy Issues”.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Julia i ”Thunder in my heart”.
Foto: johan Paulin / Viaplay
”Thunder in my heart” är en serie av Amy Deasismont.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Podcastprofilen Julia Lyskova Juhlin gör skådespelardebut i tv i Viaplays ”Thunder in my heart” skapad av Amy Deasismont.

Hennes roll har gett Julia mersmak, nu vill hon fortsätta skådespela – trots att inspelningen tvingade henne att överkomma rädslan för karuseller. 

– Det finns inget utrymme för min ångest att överhuvudtaget ta plats i den situationen, säger profilen om skådisjobbet.

Har du några fobier?

Reaktionerna har varit positiva sedan Viaplayserien ”Thunder in my heart” nyligen hade premiär.

För Julia Lyskova Juhlin, som tillsammans med Amy Deasismont och Alexander Abdallah är huvudrollsinnehavare har inspelningsupplevelsen och möjligheten att få arbeta som skådespelare på heltid närmast varit en dröm.

– Det här är den första professionella och betalda grejen jag gör med kamera. Det jag har varit med om har varit bland det roligaste jag gjort i hela mitt liv. Jag har jobbat med folk som jag ser upp till, det har nästan varit som en dröm. 

– Det roligaste har varit att få skådespela med såna proffs i en sån proffsig miljö. Att bli tagen på allvar och att få göra någonting på allvar som jag kan känna är på lek, för att det är så kul.

”Det finns inget utrymme för min ångest”

Julia Lyskova Juhlin har talat öppet om sin ångest i sin podcast ”Daddy issues” och hur det kan påverka det vardagliga livet. Men i sitt skådespelande låter hon sig inte påverkas.

– När jag jobbar professionellt står inte min ångest i vägen på något sätt, faktiskt. Det är så viktigt och jag är så fokuserad.

– Det tar så mycket fokus från mig att göra det här jobbet som har varit så jävla viktigt för mig, som jag har drömt om så länge. Lyxen att få vara med har upptagit allt mitt fokus.

Men en sak blev svårare.

– Jag är livrädd för att åka karuseller, och det gör vi ju i serien. Det var bara att göra det. Det finns inget jag rent yrkesmässigt hellre vill göra. När det kommer till jobb är jag ganska duktig på att utesluta all ångest, den får man ta när man kommer hem om den nu finns där.

– När det kommer till att stå på scen eller egentligen all typ av arbete så kan jag koppla bort min ångest. Den lyxen har jag, säger hon.

Vill fortsätta skådespela

Hennes medverkan i ”Thunder in my heart” har gett henne mersmak. Nu hoppas Julia på att få fortsätta med sitt skådespelande – och att få fortsätta jobba med kreativt berättande.

– Jag har olika idéer som är kreativa men som inte är satta i sten, säger hon.


Sanningen bakom penisscenen i hyllade tv-serien

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.