Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Julia, 14, vann "Lilla Melodifestivalen"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Jag började gråta direkt och sedan fick jag köra min låt igen. Det var jättesvårt att sjunga den när jag grät", säger vinnaren Julia, 14.
Foto: Mattias Ahlm
Julia Kedhammar vann "Lilla Melodifestivalen" tredje gången hon sökte till tävlingen.
Foto: Mattias Ahlm

Tredje gången gillt.

Julia Kedhammar vann "Lilla Melodifestivalen" tredje gången hon sökte till tävlingen.

– Det är ett bevis på att man aldrig ska ge upp, säger den lyckliga vinnaren.

Det är en glädjerusig och chockad Julia Kedhammar, 14, som just har stigit av scenen på Gröna Lund i Stockholm. Hon har precis vunnit "Lilla Melodifestivalen" med den egenskrivna låten "Du är inte ensam" och lyckan är enorm.

– Jag började gråta direkt och sedan fick jag köra min låt igen. Det var jättesvårt att sjunga den när jag grät, säger hon.

När Julia Kedhammar stod på scenen och väntade resultatet så var nerverna utanpå.

"Aldrig varit så nervös"

– Jag har aldrig varit så nervös, säger hon.

Det här var tredje året i rad som Julia Kedhammar sökte till "Lilla Melodifestivalen". Tidigare har hon bara tagit sig till audition, men den här gången gick det hela vägen.

– Det kändes helt otroligt och det var ett bevis på att man aldrig ska ge upp. Jag ger aldrig upp, säger hon.

Det var inte helt säkert att Julia Kedhammar skulle kunna prestera på topp i "Lilla Melodifestivalen". Hon har nämligen brottats med en förkylning bara dagarna innan.

– Jag har varit lite sjuk på sistone och ätit medicin. Jag har haft feber och varit förkyld, säger hon.

Men förkylningen stoppade inte henne från att vinna. Under kvällen ska hon fira sin vinst tillsammans med sin familj och alla hennes vänner som har varit på plats och stöttat henne i publiken.

– Jag tänkte åka karuseller här på Gröna Lund, säger hon.

Julia Kedhammar går i en musikskola och har hållit på med musik så länge hon kan minnas.

"Det känns jättecoolt"

– Jag har sjungit sedan jag började prata och dansat sedan jag började gå. Jag har skrivit låtar sedan jag var jätteliten, säger hon.

I november ska Julia Kedhammar ta den poppiga danslåten "Du är inte ensam" till Malta, där Junior Eurovision Song Contest kommer att hållas.

– Det känns jättecoolt, säger hon.

"Du är inte ensam" röstades fram som vinnaren av juryn som består av Christer Björkman, Carolina Norén som är programledare för "Svensktoppen" och Malin Olsson som är programledare på Barnkanalen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.