Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bornebuschs totalvändning: Erkänner lögnen för maken

Därför lämnar Josephine Bornebusch Sverige.
Josephine Bornebusch avslöjar hur hon fick kärleken Erik Zetterberg på fall.Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Josephine Bornebusch och maken Erik Zetterberg.Foto: /IBL / /IBL

Förälskelse kan ta fram oväntade sidor hos en.

Det vet Josephine Bornebusch vars make Erik Zetterberg nu, efter nio års äktenskap, påstår att hon inte var helt ärlig när de träffades.

– Det var en total grisen i säcken-situation, säger Josephine Bornebusch till Damernas värld.

Skådespelaren och regissören Josephine Bornebusch, 37, är aktuell med en sjätte säsong av ”Solsidan” och hennes egenskrivna serie ”Älska mig”. Det var när Bornebusch insåg att tv-utbudet saknade den romantik hon sökte som hon tog saken i egna händer och skapade serien ”Älska mig”. I en intervju med Damernas värld berättar hon nu om hur hennes egen relation har inspirerat henne i manusskrivandet.

– Jag använder mina egna erfarenheter jättemycket. Dialogen är extremt nära hur jag själv pratar och min man läser ofta manus och skrattar högt för att han känner igen så mycket från vår relation, säger hon till Damernas värld.

Målade upp sig som någon annan

Josephine Bornebusch och hennes man Erik Zetterberg, 41, träffades på krogen och det tog hela två månader innan de bestämde sig för att ses igen. I dag har paret varit gifta i nio år och har två barn tillsammans. 

Men om Josephine Bornebusch faktiskt är den tjej som hon målade upp sig för att vara är maken tveksam över. 

– Erik brukar också prata om hur jag en sen natt i början av vår relation sa ”Sova kan man göra i graven”. Det menar han var en total grisen i säcken-situation. Att jag sålde in mig som värsta partytjejen, medan jag nu bara vill stanna hemma och kolla på film i stället för att gå ut, och säger godnatt jättetidigt, säger Josephine Bornebusch.

Respekten får relationen att fungera

Trots att relationen påverkades när paret fick barn, hittade de snabbt sitt sätt att få det att fungera.

– Före barn hade man tid för allt – umgås med sin man, släkt, alla kompisar … Man vill ge all tid till barnen, samtidigt som man ändå vill göra allt det andra. Och så känner man sig otillräcklig hela tiden – för sina barn, för sin man, för sina vänner. Jag skulle överdriva om jag sa att det inte har berört oss, men på något sätt har vi klarat det ganska bra. För att vi har respekt för varandras jobb och att vi båda måste få utlopp för det kreativa. Vi är väldigt lika på det sättet, och jag tror att det är därför det fortfarande funkar.

Expressen har sökt Josephine Bornebusch.

Så blir vädret kommande dagar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.