Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bornebuschs osäkra karriär: ”Väldigt jobbig”

Josephine Bornebusch öppnar upp om familjen.Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Josephine Bornebusch med maken Erik ZetterbergFoto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Josephine Bornebusch regisserar, skriver manus och spelar huvudrollen i nya romantisk komediserien ”Älska mig” – men ser det fortfarande som att hon lurar omvärlden med sin framgång.

Skådespelaren erkänner också att hon hämtar erfarenhet från relationen med maken Erik, och förklarar beslutet varför de flyttat hem från New York.

– Jag jobbar mycket här hemma, och även om mitt jobb är det bästa jag vet... Så är familjen snäppet bättre, säger Josephine Bornebusch i Damernas värld.

Hon är Mickan i ”Solsidan” med hela svenska folket – men Josephine Bornebusch, 37, är mer än bara skådespelare. Sin nya serie ”Älska mig”, som sänds på Viaplay i höst, spelar hon både huvudrollen i, samtidigt som hon regisserar och har skrivit manus.

Men Bornebusch menar att det inte handlar om att hon är bäst på allt, utan ser det snarare som en sorts försäkring. Samtidigt är hon rädd att omvärlden ska komma på att hon ”inte vet vad hon gör”.

– Det handlar mer om att jag säkrar upp. Det har funnits perioder när jag tänkt att jag aldrig kommer att få några skådis-jobb igen. Den paniken är väldigt jobbig, och då har jag känt att jag behöver skapa egna möjligheter genom att prova på annat. I stället för att sitta och vänta på att någon ska ringa. Skådespeleriet har alltid varit mitt kall, men så började jag skriva också – utifall att jag inte skulle få några roller. Sedan upptäckte jag att det nästan var ännu roligare. Och nu är det regi som är roligast, säger hon i en intervju med Damernas värld.

Bornebusch ord om maken: ”Kan bli mycket”

För att hitta inspiration till den romantiska humorserien ”Älska mig” har Bornebusch valt att ta inspiration mycket från sitt eget liv, och hon berättar att maken Erik Zetterberg skrattar högt när han läser hennes manus, för att han känner igen så mycket från deras eget liv.

Bornebusch minns tillbaka till när paret först träffades.

– Det är tio, elva år sedan nu. Det jag först föll för var att han är väldigt rolig... och snygg. Sedan lärde jag känna honom och upptäckte hur trygg, lojal och snäll han är. Vi har aldrig försökt styra varandra någon annanstans än dit vi vill. Erik är väldigt öppen, och en riktig livsnjutare. Han säger alltid: ”Är det kul – klart du ska göra det!” Men han tänker sällan på konsekvenserna. Och om man hoppar på allt kul kan det bli väldigt mycket.

Tillsammans med maken och deras två barn flyttade Josephine Bornebusch till New York en period, men nu har familjen valt att flytta hem igen. Det gick helt enkelt inte ihop att bo i metropolen, när hennes jobb är i Sverige.

– Vi trivdes väldigt bra, men vi fick inte ihop det. Jag jobbar mycket här hemma, och även om mitt jobb är det bästa jag vet... Så är familjen snäppet bättre. Det är jättejobbigt att behöva välja mellan dem. Så i slutänden var det ganska enkelt.

Expressen har sökt Josephine Bornebusch, som inte vill kommentera ytterligare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.