Från Gotham till Sin City - Joseph Gordon-Levitt ska medverka i den kommande filmen "Sin city: A dame to kill for". Foto: Pacificcoastnews.Com
Från Gotham till Sin City - Joseph Gordon-Levitt ska medverka i den kommande filmen "Sin city: A dame to kill for".  Foto: Pacificcoastnews.Com

Joseph Gordon-Levitt i nya "Sin city"-filmen

Publicerad

Från "The Dark knight rises" till "Sin city".

Nu är det klart att Joseph Gordon-Levitt medverkar i Robert Rodriguez kommande film "A dame to kill for".

"Det här är inte bara ett rykte och det ska bli jävligt roligt", skriver skådespelaren på Twitter.

Filmen baseras på en av serieskaparen Frank Millers berättelser i den berömda "Sin city"-serien.

Men Miller och regissören Robert Rodriguez har dessutom lagt till ytterligare en historia - och det är där Joseph Gordon-Levitt kommer in i bilden, skriver Hollywoodreporter.com.

Han ska spela en nyskapad karaktär vid namn Johnny, som skrevs med Johnny Depp i åtanke.

"Skapa en värld"

Joseph Gordon-Levitt bekräftar själv på Twitter att han ska medverka i "Sin city: A dame to kill for".

"Det här är inte bara ett rykte och det ska bli jävligt roligt", skriver skådespelaren.

I ett uttalande säger han dessutom:

"Jag älskar hur den första filmen använder VFX för att skapa en värld som inte bryr sig om hur verkligheten känns eller ser ut. Plus, ingen kan skapa en badass som Mr. Rodriguez."

På tisdagen rapporterar Deadline.com att att även Christopher Meloni medverkar i "Sin city: A dame to kill for".

Inspelningen har börjat

Jessica Alba i
Sedan tidigare är det klart att Mickey Rourke, Jessica Alba och Rosario Dawson återvänder för att ännu en gång spela sina karaktärer i Frank Millers fantastiska, men också brutala, värld.

De medverkade alla i den första filmen "Sin city", som Robert Rodriguez och Frank Miller gjorde i mitten av 2000-talet.

Inspelningen av "A dame to kill for" har redan börjat, men enligt Hollywoodreporter.com saknas fortfarande skådespelare till de bärande huvudrollerna, en manlig och en kvinnlig.

Joseph Gordon-Levitt medverkade i förra årets "The Dark knight rises", och har sedan dess setts i tidsresedramat "Looper" liksom cykelfilmen "Premium rush". Han har också en biroll i "Lincoln".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag