Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Systerns plan: Spela ny musik av Josefin Nilsson

Marie Nilsson Lind om sommarpratet: ”Jag vill att hela jag ska vara en bomb”
Marie Nilsson Lind ska sommarprata i P1.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Josefin Nilsson.Foto: GUNNAR ASK
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Josefin Nilssons svåra livskamp blev allmänt känd när SVT-dokumentären ”Josefin Nilsson – älska mig för den jag är” släpptes i mars.

Nu ska Marie Nilsson Lind vara med i ”Sommar i P1” för att hylla sin bortgångna syster – och planerar att spela ny musik som systern spelade in före sin död.

– Jag ska träffa Benny Andersson så får vi reda ut hur vi ska göra, säger hon till Aftonbladet. 

På torsdagen presenterades årets sommarvärdar, och en av dem är Josefin Nilssons syster Marie Nilsson Lind.

Inför hennes program i ”Sommar i P1” den 4 augusti, avslöjar hon nu att hon planerar att spela ny musik av Josefin Nilsson i programmet.

För Aftonbladet berättar hon att det finns tillräckligt med material för en ny fullängdskiva och att ABBA-legendaren Benny Andersson, tidigare samarbetspartner med Nilsson kommer att vara delaktigt i projektet.

Nu hoppas Marie Nilsson Lind att låtarna även kommer att släppas senare.

– Jag ska prata med Benny Anderson så får vi reda ur hur vi ska göra.

Dokumentären väckte starka reaktioner

SVT–dokumentären ”Josefin Nilsson – älska mig för den jag är” väckte enorma diskussioner när den kom, och den manliga skådespelaren, som man pratar om i programmet, fick inga fler jobb på Dramaten.

Många har berörts av stjärnans öde, då hon levde i en våldsam relation med skådisen i flera år, och hon fruktade för sitt liv när han både hotade och misshandlade henne – något han också dömdes för i tingsrätten.

”Oerhört starka berättelser”

Tidigare i veckan sände man dokumentären i repris på SVT – och nu ska henne syster Marie Nilsson Lind medverka i ”Sommar i P1” för att hylla sin bortgångna syster.

– Det finns oerhört starka berättelser som hon har varit med om. Det är uttryck för hur rädd man kan bli – och hur ont kärleken gör när det är så fruktansvärt som det var för henne, säger hon.

Efter misshandeln och den villkorliga domen blev Josefin Nilsson så rädd att hon knappt vågade svara i telefon hemma, och familjen kom på ett kodsystem för att signalera att det var dem som ringde.

– Hon fick sån telefonskräck, och sedan var hon rädd för allt möjligt. Hon hade ingen tillit till andra människor – så därför fick vi ha ett kodsystem. Det var otroligt jobbigt, säger Marie Nilsson Lind.

Börjar visas i andra länder

”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” har setts över 1,2 miljoner gånger på webben, och även en halv miljon gånger första gången den sändes på tv. Nu finns det också en engelsk översättning till dokumentären, som gör att den kan visas utanför Sveriges gränser.

Anna-Carin Stenholm Pihl är personen som står bakom den omtalade dokumentären - och nyligen har hon börjat se tillbaka på reaktionerna från publiken.

– Det har blivit ringar på vattnet på många sätt, efter att den fick en engelsk översättning. Den får en fortsättning i andra länder, det har visat att det är ett universellt problem, berättade hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.