Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Josefins mamma: "Det kom helt oväntat"

Josefin Nilsson hade enligt mamman varit krasslig under en period.
Foto: Christian Örnberg
Ett av Josefin Nilssons sista framträdande i Visby under sommaren 2015.
Foto: Privat
Josefins dödsfall kom oväntat för familjen.
Foto: Sören Andersson

Josefin Nilsson somnade in i sitt hem under måndagen.

Hon hade varit krasslig under en period, säger hennes mamma, men ingen vet vad som orsakat dödsfallet.

Under sitt sista år i livet hann hon med att göra en comeback.

– Hon var på väg in i andra delen av sin karriär. Hon var på väg tillbaka, säger Thomas Sundström på Gotlands länsteater.

Josefin Nilsson gick bort i sitt hem under måndagen. Ainbusksångerskan och artisten blev 46 år gammal.

Till hösten var det tänkt att hennes föreställning ”Systrarna Sisters” skulle ha spelats i Stockholm, men det blev bara en uppsättning på Gotlands Länsteater förra våren.

Josefin Nilssons mamma, Doris, berättar att dottern varit krasslig under en period.

– Jag är otroligt ledsen, det kom helt oväntat. Hon har varit krasslig, men det kom ändå väldigt oväntat.

Hur då krasslig?

– Jag kan inte gå in på det riktigt, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Vi har bestämt att vi inte ska lämna ut så mycket för vi har inte vetskap och kunskap till att göra det, säger Doris Nilsson.


LÄS MER: Nilsson: "Med henne så är allting möjligt"


Familjen vet ännu inte vad som orsakat dödsfallet.

Josefin Nilsson var på väg tillbaka

Josefin Nilsson var mitt uppe i sin comeback, berättar Thomas Sundström som arbetade med artisten på Länsteatern på Gotland.

Han berättar om ett fysiskt problem som ställde till det under föreställningarna.

– Hon var på väg in i andra delen av sin karriär. Hon var på väg tillbaka. Hon omfamnade det väldigt starkt. Hennes föreställning som hon gjorde här på Gotland. Hon hade ett fysiskt problem som gjorde att hon hade problem med håravfall. Först ville hon ha en peruk. Men sedan kom hon på att det här ju var hon. Så mitt i konserten tog hon av sig sin hatt och frågade: ”Tycker ni jag duger nu?”.


LÄS MER: Josefin Nilsson: "Till slut orkade jag inte"


2009 valde hon att ta en paus från offentligheten, men pausen blev längre än vad det var tänkt. Josefin Nilsson tvingades till två operationer av sin rygg och var borta från offentligheten i fem år.

I februari i fjol berättade Josefin Nilsson att hon bodde tillsammans med sin syster Marie i ett hus i Visby. I en intervju med Hemmets veckotidning berättade hon om vägen tillbaka.

– Senaste åren har jag varit så sjuk att det mer har handlat om att överleva än om att leva, sa Josefin då.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.