Josefina Drake misslyckades i utslagstävlingen. Här med juryns Leif Mannerström. Foto: TV4
Josefina Drake misslyckades i utslagstävlingen. Här med juryns Leif Mannerström. Foto: TV4

Josefina bröt ihop i Sveriges mästerkock

Publicerad

Raviolin ratades - det blev för mycket för Josefina Drake.

Nu ångrar 28-åringen att hon inte försökte få TV4 att stoppa tv-bilderna på sammanbrottet.

- Jag blev chockad, säger hon.

Josefina Drake, 28, tvingades i går lämna "Sveriges mästerkock" efter att ha misslyckats i utslagstävlingen.

- Främst var jag besviken över att jag bröt ihop. Okej att man gråter litegrann, men man behöver inte ta det till en helt ny nivå, säger hon.

Tillsammans med två deltagare tvingades hon kämpa för sin överlevnad i utmaningen.

Uppdraget var att laga en god vegetarisk rätt som möjligt. Josefina satsade på ravioli - men när degen skulle pressas igenom pastamaskinen tog det stopp.

- Jag var nära att ge upp några gånger, skita i det, berättar hon.

- Jag kände redan när jag gick in i skafferiet att jag blev chockad. Då kände jag fy fan, jag kommer att bryta ihop.

I efterhand skulle Josefina helst sett att bilderna när hon bryter ihop aldrig visats.

- Själva grejen när jag bryter ihop på tävlingen, den är väl okej. Men klippen från intervjubåsen, de hade de väl kunnat skippa. Men jag frågade aldrig - så jag får skylla mig själv, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag