Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Josefin Nilssons liv blir film: ”Så mycket fint att berätta”

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: STEFAN SöDERSTRöM/STELLA PICTURE / STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Benny Andersson och Josefin Nilsson.Foto: GUNNAR SEIJBOLD
Foto: SVEN LINDWALL

Älskade sångerskan Josefin Nilsson gick bort för tre år sedan – nu blir hennes liv till film. 

Filmen heter ”Älska mig för den jag är”, och visas den 29 mars på SVT:s ”K Special”.

– Jag tror att många har ett stort behov, man vill skratta och gråta tillsammans och sörja. Hon var så enormt älskad ända in i folksjälen, säger Anna-Karin Pihl, som är producent för filmen, i P4 Gotland.

Tre år har gått sedan den gotländska sångerskan och skådespelerskan Josefin Nilsson gick ur tiden, 46 år gammal. Den 22 mars skulle artisten ha fyllt 50 år.

Nu hyllas Ainbusk-sångerskan med en egen film i SVT:s ”K Special”. Anna-Karin Pihl, producent för filmen, berättar för P4 Gotland att projektet har planerats i ett år.

– Jag fick den här idén för ett år sedan, och då frågade jag Marie Nilsson Lind, Josefins ena syster, om det inte var dags att göra det. Så då satte vi i gång, säger Anna-Karin Pihl i radiosändningen.

 

 

Behov av att få sörja sångerskan

Anna-Karin Pihl konstaterar att hon själv kände ett behov av att få sörja sångerskan, och menar att hon dog så hastigt att många inte hann smälta det. Pihl liknar det vid Lill-Babs bortgång, vars minnesstund sändes på TV4.

– Jag tror att många har ett stort behov, man vill skratta och gråta tillsammans och sörja. Hon var så enormt älskad ända in i folksjälen. Jag kände själv att hon försvann så fort, och det var så många frågetecken. Man ville veta lite mer, och det finns så mycket fint att berätta, säger Anna-Karin Pihl i P4 Gotland.

 

 

Pratat med familjen

För att filmen ska bli så bra som möjligt har man pratat med Josefin Nilssons familj, hennes kolleger i sånggruppen Ainbusk och andra som stod sångerskan nära.

– För att komma så nära Josefins egna ord som möjligt. Josefin ville berätta saker. Hon skrev musik, och hon hade börjat på en bok Jag har hela tiden velat komma till vad hon själv velat berätta, det har varit min ambition, säger hon i radiointervjun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.