Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Felicia Feldt kunde inte hjälpa Josefin att skriva boken

Författaren Felicia Feldt tillbringade sina somrar hos familjen Nilsson på Gotland, och kom att se Ainbusk-artisterna Josefin Nilsson och Marie Nilsson-Lind som sina egna systrar.Foto: FOTO GUNNAR SEIJBOLD
2012 bad Josefin Nilsson barndomsvännen Feldt om hjälp att skriva sin bok, något hon inte kunde göra – och nu ångrar Felicia Feldt sitt beslut.Foto: GUNNAR ASK / TT NYHETSBYRÅN

Författaren Felicia Feldt tillbringade sina somrar hos familjen Nilsson på Gotland, och kom att se Ainbusk-artisterna Josefin Nilsson och Marie Nilsson-Lind som sina egna systrar.

2012 bad Josefin Nilsson barndomsvännen Feldt om hjälp att skriva sin bok, något hon inte kunde göra – och nu ångrar Felicia Feldt sitt beslut.

– Kanske hade det betytt så mycket för henne att hon orkat leva lite längre, säger Felicia Feldt i en intervju med Svenska Dagbladet.

Felicia Feldt, dotter till Anna Wahlgren och författaren bakom självbiografiska ”Felicia försvann”, lärde känna Ainbusk-systrarna Josefin Nilsson och Marie Nilsson-Lind som barn, när hon tillbringade sina somrar hos familjen på Gotland.

I en intervju med Svenska Dagbladet berättar Feldt om sin relation med Josefin Nilsson.

– Josefin och Marie blev som mina systrar och jag minns det som somrar av ren lycka. Sen gick åren, jag missade mycket av deras Ainbusktid men 2012, när min bok kommit ut, möttes vi igen, berättar hon.

Planerade att skriva en självbiografi

När Feldt återfick kontakten med Josefin Nilsson mådde Ainbusk-sångerskan mycket dåligt, och planerade att skriva en självbiografisk bok om det destruktiva förhållande som behandlas i SVT-dokumentären ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är”.

– Då var Josefin en bruten kvinna. Men hon ville ge ut en bok och frågade om jag kunde hjälpa henne att skriva den. Det blev inte så, säger Felicia Feldt i Svenska Dagbladet.

Hon konstaterar att hon ångrar att hon inte hjälpte Josefin Nilsson med boken, och funderar kring om det hade kunnat förlänga sångerskans liv.

– På sätt och vis. Kanske hade det betytt så mycket för henne att hon orkat leva lite längre. Nu får hon upprättelse genom dokumentären. Men nu är det för sent för att hon själv ska få uppleva det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.