Sedan 2008, då gruppen Ainbusk tävlade i Melodifestivalen med låten "Jag saknar dig ibland", har det varit tyst kring Josefin Nilsson. Foto: Cornelia NordströmSedan 2008, då gruppen Ainbusk tävlade i Melodifestivalen med låten "Jag saknar dig ibland", har det varit tyst kring Josefin Nilsson. Foto: Cornelia Nordström
Sedan 2008, då gruppen Ainbusk tävlade i Melodifestivalen med låten "Jag saknar dig ibland", har det varit tyst kring Josefin Nilsson. Foto: Cornelia Nordström
Josefin Nilsson (till höger) slog igenom med familjegruppen Ainbusk med låtar som "Lassie" och "Älska mej". Här tillsammans med storasystern Marie Nilsson Lind. Foto: Staffan JohansonJosefin Nilsson (till höger) slog igenom med familjegruppen Ainbusk med låtar som "Lassie" och "Älska mej". Här tillsammans med storasystern Marie Nilsson Lind. Foto: Staffan Johanson
Josefin Nilsson (till höger) slog igenom med familjegruppen Ainbusk med låtar som "Lassie" och "Älska mej". Här tillsammans med storasystern Marie Nilsson Lind. Foto: Staffan Johanson
"Jag hade mått dåligt så jävla länge så till slut orkade jag inte mer, ingenting var roligt", säger Josefin Nilsson om punkten då hon "föll igenom". Foto: Sven Lindwall"Jag hade mått dåligt så jävla länge så till slut orkade jag inte mer, ingenting var roligt", säger Josefin Nilsson om punkten då hon "föll igenom". Foto: Sven Lindwall
"Jag hade mått dåligt så jävla länge så till slut orkade jag inte mer, ingenting var roligt", säger Josefin Nilsson om punkten då hon "föll igenom". Foto: Sven Lindwall
Till scenen ska hon återvända. Tillsammans med systern Marie ska hon snart sätta upp showen "Systrarna sisters". Foto: Cornelia NordströmTill scenen ska hon återvända. Tillsammans med systern Marie ska hon snart sätta upp showen "Systrarna sisters". Foto: Cornelia Nordström
Till scenen ska hon återvända. Tillsammans med systern Marie ska hon snart sätta upp showen "Systrarna sisters". Foto: Cornelia Nordström

Josefin Nilsson: "Till slut orkade jag inte ..."

Publicerad

Josefin Nilsson är tillbaka.

Ainbusk-sångerskan berättar nu i sin första intervju sedan 2008 för Gotlands tidningar om de mörka åren då hon lämnade allt bakom sig.

– Jag hade mått dåligt så jävla länge så till slut orkade jag inte mer, ingenting var roligt, säger Josefin Nilsson om punkten då hon "föll igenom".

Sedan 2008, då gruppen Ainbusk tävlade i Melodifestivalen med låten "Jag saknar dig ibland", har det varit tyst kring Josefin Nilsson, som slog igenom med gruppen och låtar som "Lassie" och "Älska mej".

Till nu, då hon öppenhjärtigt berättar om de tunga åren för Gotlands tidningars Magnus Ihreskog. Problemen hade växt fram under lång tid, och samtidigt som Ainbusk var aktuella fanns en solokarriär, en filmkarriär med bland annat "Adam och Eva" och samarbete med Abba-Benny. Hon och dåvarande mannen hade köpt hus vid Mälaren - men Josefin kände sig bara tom, beskriver hon för Gotlands tidningar.

Flyttade hem till föräldrarna

– Inte ens det jag älskar mest av allt, att sjunga och stå på scen, var kul. Psykiskt var jag helt slut. Så jag lämnade allt, människan Josefin Nilsson blev mitt stora projekt, att ta hand om den person jag faktiskt är, säger Josefin till tidningen.

Hon beskriver hur hon jobbat sedan hon var 13 år, växt upp i offentligheten och samtidigt gått igenom tunga saker privat. Då föll hon igenom, som hon beskriver det, och flyttade hem till mamma och pappa i När.

Orkar inte ens titta åt män

Nu bor hon sedan fem år tillbaka i Visby på Gotland, tillsammans med storasystern Marie Nilsson Lind. Och trots allt mår hon ganska bra, säger hon till reportern Magnus Ihreskog.

Hon har blivit 45 år och berättar vidare i intervjun hur hon tänkt att hon vill ha barn och familj men att det aldrig känts hundra procent rätt. Hon får också frågan om hon vågar bli förälskad igen:

– Förälskad... det var länge sen, haha. När man är sjuk som jag varit så länge orkar man inte ens titta åt det manliga könet... men jo, varför inte? säger hon till Gotlands tidningar.

Återvänder till scenen

Till scenen ska hon återvända. Tillsammans med systern Marie ska hon snart sätta upp showen "Systrarna sisters".

Josefin Nilssons manager Märta Skantz hänvisar till Lisbeth Pettersson, producent och marknadsansvarig på länsteatern Gotland.

– Hon kommer inte tillägga någonting, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag