Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Josefin Nilsson: "Till slut orkade jag inte ..."

Sedan 2008, då gruppen Ainbusk tävlade i Melodifestivalen med låten "Jag saknar dig ibland", har det varit tyst kring Josefin Nilsson.
Foto: Cornelia Nordström
Josefin Nilsson (till höger) slog igenom med familjegruppen Ainbusk med låtar som "Lassie" och "Älska mej". Här tillsammans med storasystern Marie Nilsson Lind.
Foto: Staffan Johanson
"Jag hade mått dåligt så jävla länge så till slut orkade jag inte mer, ingenting var roligt", säger Josefin Nilsson om punkten då hon "föll igenom".
Foto: Sven Lindwall
Till scenen ska hon återvända. Tillsammans med systern Marie ska hon snart sätta upp showen "Systrarna sisters".
Foto: Cornelia Nordström

Josefin Nilsson är tillbaka.

Ainbusk-sångerskan berättar nu i sin första intervju sedan 2008 för Gotlands tidningar om de mörka åren då hon lämnade allt bakom sig.

– Jag hade mått dåligt så jävla länge så till slut orkade jag inte mer, ingenting var roligt, säger Josefin Nilsson om punkten då hon "föll igenom".

Sedan 2008, då gruppen Ainbusk tävlade i Melodifestivalen med låten "Jag saknar dig ibland", har det varit tyst kring Josefin Nilsson, som slog igenom med gruppen och låtar som "Lassie" och "Älska mej".

Till nu, då hon öppenhjärtigt berättar om de tunga åren för Gotlands tidningars Magnus Ihreskog. Problemen hade växt fram under lång tid, och samtidigt som Ainbusk var aktuella fanns en solokarriär, en filmkarriär med bland annat "Adam och Eva" och samarbete med Abba-Benny. Hon och dåvarande mannen hade köpt hus vid Mälaren - men Josefin kände sig bara tom, beskriver hon för Gotlands tidningar.

Flyttade hem till föräldrarna

– Inte ens det jag älskar mest av allt, att sjunga och stå på scen, var kul. Psykiskt var jag helt slut. Så jag lämnade allt, människan Josefin Nilsson blev mitt stora projekt, att ta hand om den person jag faktiskt är, säger Josefin till tidningen.

Hon beskriver hur hon jobbat sedan hon var 13 år, växt upp i offentligheten och samtidigt gått igenom tunga saker privat. Då föll hon igenom, som hon beskriver det, och flyttade hem till mamma och pappa i När.

Orkar inte ens titta åt män

Nu bor hon sedan fem år tillbaka i Visby på Gotland, tillsammans med storasystern Marie Nilsson Lind. Och trots allt mår hon ganska bra, säger hon till reportern Magnus Ihreskog.

Hon har blivit 45 år och berättar vidare i intervjun hur hon tänkt att hon vill ha barn och familj men att det aldrig känts hundra procent rätt. Hon får också frågan om hon vågar bli förälskad igen:

– Förälskad... det var länge sen, haha. När man är sjuk som jag varit så länge orkar man inte ens titta åt det manliga könet... men jo, varför inte? säger hon till Gotlands tidningar.

Återvänder till scenen

Till scenen ska hon återvända. Tillsammans med systern Marie ska hon snart sätta upp showen "Systrarna sisters".

Josefin Nilssons manager Märta Skantz hänvisar till Lisbeth Pettersson, producent och marknadsansvarig på länsteatern Gotland.

– Hon kommer inte tillägga någonting, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.