Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Josefin Nilsson sörjs av svenska stjärnorna

Björn Ulvaeus minns Josefin Nilsson med värme. "Som en glad, sprallig och begåvad tjej", säger han. Foto: Sven Lindwall
"Ofattbart... Jag blir så ledsen. Denna begåvade, vackra, varma människa. Fina Josefin... Nu finns du inte längre kvar hos oss. Må änglarna vara med dig", skriver Charlotte Perrelli på Instagram. Foto: Sven Lindwall
"Älskade, begåvade, vackra, fina Josefin. En stor sorg att du inte längre finns med oss. Vi glömmer dig aldrig. Vila i frid", skriver Sanna Nielsen på Instagram. Foto: Sven Lindwall
"Det känns nästan outhärdligt att försöka förstå att den här otroliga människan lämnade oss bara 46 år gammal med så mycket mer att ge", skriver Micael Bindefeld. Foto: Cornelia Nordström
"Hennes Björn & Benny-album Shapes är bland de bästa någonsin, det går inte en vecka utan att jag lyssnar på minst någon av låtarna", skriver Magnus Carlsson. Foto: Mikael Sjöberg
"Så smärtsamt sorgligt att höra att denna fina begåvade tjej inte längre finns bland oss... Så svårt att ta in... Vila i frid Josefin", skriver Jessica Andersson. Foto: Robin Aron
1 / 7

Musik- och skådespelareliten i Sverige är i sorg efter nyheten att sångerskan Josefin Nilsson avlidit.

– Hon var otroligt speciell. Hon var unik på alla sätt. Det är svårt att säga vad det var. Hon var en otroligt stark personlighet, säger Björn Ulvaeus, som jobbade nära henne i många år.

Abba-legendaren Björn Ulvaeus var tillsammans med Benny Andersson med och producerade Josefin Nilssons debutalbum Shapes, som kom 1993. Han minns henne med värme.

– Jag kommer ihåg henne som en glad, sprallig och begåvad tjej, säger Björn Ulvaeus.

Han var också med och skrev musiken till musikalen Chess, som sattes upp på svenska 2002, med bland andra Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Där spelade också Josefin Nilsson rollen som den ryska kvinnan Svetlana.

– Det gjorde hon jättebra. Hon var fantastisk. Hon var en sådan otroligt bra skådis dessutom, och en underbar sångerska, säger Björn Ulvaeus.

Han berättar om den sorg han känner över hennes död.

– Det är så tragiskt, verkligen, säger han.

Musikern Kalle Moraeus jobbade tillsammans med Josefin Nilsson i flera omgångar på 90-talet.

– Vi jobbade väldigt nära. Hon var en exceptionell begåvning. När man hörde henne första gången trodde man inte att det var sant, att hon kunde sjunga så fint som hon gjorde, säger han och fortsätter:

– Det var en stor ära att få jobba med henne. Hon var en person som var omtänksam och ambitiös med sitt jobb, säger han.

Han har många fina minnen med henne.

– Vi har haft fantastiska musikaliska stunder med henne. Det var en fantastisk tid i livet med henne, säger han.

Josefin Nilssons producent: "Förkrossad"

Mikale Lyander var en av de som producerade Josefin Nilssons musik.

– Jag är oerhört ledsen och jag stod väldigt nära de där tjejerna. De är som mina syskon. Jag är helt förkrossad, säger han.

Sångaren och schlagervinnaren Richard Herrey skriver på Instagram:

"Josefin Nilsson har somnat in.
Vilken sorg för hennes familj".

Även svenska politiker stämde in i hyllningarna till Josefin Nilsson.

Tidigare västerledaren Lars Ohly skriver om sin sorg på Twitter.

 

 

Nanne Grönvall tackar kollegan för alla fantastiska sånger.

 

 

 

Charlotte Perrelli: "Ofattbart"

Charlotte Perrelli skriver på Instagram att Josefin Nilsson var en varm människa.

"Ofattbart... Jag blir så ledsen. Denna begåvade, vackra, varma människa. Fina Josefin... Nu finns du inte längre kvar hos oss. Må änglarna vara med dig".

Även Sanna Nielsen skriver om sin stora sorg.

"Älskade, begåvade, vackra, fina Josefin. En stor sorg att du inte längre finns med oss. Vi glömmer dig aldrig. Vila i frid", skriver Nielsen på Instagram.

Micael Bindefeld skriver på Instagram att han var god vän med artisten.

"Det känns nästan outhärdligt att försöka förstå att den här otroliga människan lämnade oss bara 46 år gammal med så mycket mer att ge", skriver han.

Magnus Carlsson skriver att hans tankar går till Josefin Nilssons familj.

"Ledsamt att höra att talangfulla Josefin Nilsson från Ainbusk lämnat oss. Vi träffades flera gånger, bland annat under Melodifestivalen 2005. Hennes Björn & Benny-album Shapes är bland de bästa någonsin, det går inte en vecka utan att jag lyssnar på minst någon av låtarna. Mina tankar går till hennes närmaste".

 

Jessica Andersson: "Så smärtsamt"

Även artisten Andreas Weise skriver om dödsfallet.

 

 

SVT-profilen Pekka Heino berättar om de minnen han har av artisten.

"Så många härliga shower med Ainbusk - i en av dem fick jag till och med vara "gästartist". På Mello 2005 intervjuade jag dig och du sa "Var snäll med mig...". Vila i frid, Josefin Nilsson", skriver han på Instagram.

Sångerskan Jessica Andersson skriver på Instagram att hon inte kan ta in sorgen.

"Så smärtsamt sorgligt att höra att denna fina begåvade tjej inte längre finns bland oss... Så svårt att ta in... Vila i frid Josefin".

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!