Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Josefin Nilsson gick i terapi – systerns ord om svåra kampen

”Jag känner Josa på min axel, hon är liksom med mig ännu. Om hon hade kunnat se dokumentären skulle hon ha sagt att ”fy tusan, vad bra den blev”, förklarar systern Marie Nilsson-Lind.Foto: SVEN LINDWALL
Josefin Nilsson och Björn Kjellman gjorde succé tillsammans i ”Adam & Eva”. Foto: MAGNUS BERGSTRÖM
Josefin Nilsson begravdes i mars 2016 i Visby domkyrka. Foto: OLLE SPORRONG
”Josefin var oerhört generös mot syskonbarnen och gudbarnen. Hon tyckte om att uppvakta andra”, säger Marie Nilsson-Lind om att Josefin Nilsson i fredags skulle ha fyllt 50 år. Foto: STIG HAMMARSTEDT
Min älskade Josefin, min lilla syster. Nu har det gått tre år. Tiden läker inte såren. Det blir aldrig som förut”, skriver Marie Nilsson-Lind i pressmeddelandet om nya singeln ”Hej och hå - kan duFoto: HANS T DAHLSKOG / TT NYHETSBYRÅN
”Jag vet att Josa ville berätta färdigt den historia som hon börjat skriva om och göra musik kring och det känns fint att dokumentären och singeln släpptes just på hennes högtidsdag”, säger Marie Nilsson-Lind.Foto: SVEN LINDWALL

Josefin Nilssons sista kväll i livet såg hon tillsammans med systern en dokumentär som vännen Benny Andersson hade gjort musiken till.

Trots att det var närmare midnatt insisterade Josefin på att sms:a direkt och berömma Benny.

– Hon sade ”man ska säga saker medan tid är”, minns Marie Nilsson-Lind, 57, som med SVT-dokumentären ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” hjälper till att slutföra systerns berättelse.

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Kvinnorna avslöjar allt om sexköparna på Östermalm

Flicka, 15: Fantasierna jag vägrade • Polisens hemliga bilder

Här är paren som har högst inkomster – sök där du bor

STOR LISTA: SEB-chefen med fru i topp

Kroppsdel för kroppsdel – här är alla coronasymtom

Så kan du drabbas av viruset • Ögon • Näsa • Mun • Lungor • Mage