Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Josefin Johanssons rädsla inför mötet med rivalerna

Josefin Johansson och Johar Bendjelloul.Foto: Bo Håkansson / SVT
Parisa Amiri och Gunnar WetterbergFoto: Bo Håkansson / SVT
Parisa Amiri och Gunnar WetterbergFoto: Bo Håkansson / SVT
Finalisterna i årets ”På spåret” tillsammans med programledare och domare. Foto: Bo Håkansson / SVT

Pressen på de tidigare vinnarparen i ”På spåret” har byggts upp – och nu är det dags för tävlingen att avgöras.

Parisa Amiri och Gunnar Wetterberg möter Josefin Johansson och Johar Bendjelloul.

– De har ju krossat allt de möter. De är ju fenomenala och så himla breda i sin kunskap, säger Josefin Johansson. 

I årets final av ”På spåret” tävlar Josefin Johansson och Johar Bendjelloul mot Gunnar Wetterberg och Parisa Amiri. Pressen inför finalen byggs upp då det inte är några orutinerade finalister som möts, utan de båda lagen har deltagit i programmet tidigare – och båda paren har stått som vinnare.

Josefin Johansson och Johar Bendjelloul har deltagit i programmet vid två tidigare tillfällen. För två år sedan gick paret hela vägen till final och tog hem segern. Att återigen vara med i tävlingen är något som får i gång nerverna på Josefin Johansson. Hon berättar att säsongen har varit avskyvärd då hon mått dåligt varje sekund, men hon har också haft det väldigt roligt.

Josefin Johansson: ”Krossat allt de möter”

– När man vet att något extremt ska hända. Man vet inte om man ska vara glad eller orolig, säger Josefin Johansson inför finalen.

Johansson och Bendjelloul deltog även i förra årets tävling – men då var det Parisa Amiri och Gunnar Wetterberg som stod som vinnare. Nu möts de tidigare vinnarparen och Johansson berättar att det är läskigt att stå i en final mot just Amiri och Wetterberg.

– De har ju krossat allt de möter. De är ju fenomenala och så himla breda i sin kunskap. Man hade ändå respekt för sina motståndare, Josefin Johansson. 

Motståndarnas kunskap är också något som Parisa Amiri tar upp när hon berättar om hur det var att få komma till final igen – och nu få tävla mot Johansson och Bendjelloul.

Pressen att delta igen

– Det var en sån lättnad att känna att bara att ha kommit hit och vara i final och få möta dem två, som också har vunnit en gång och som vi känner att vi har likartade kunskaper som, berättar Amiri. 

Gunnar Wetterberg berättar att det var en press att delta i ”På spåret” igen med tanke på att det gick så bra året innan.

– Det var ju lite press att gå in och haft sån tur förra året. Det är klart att det var nervöst, säger Wetterberg.

Om sina finalmotståndare säger han:

– Joar och Josefin är ju väldigt duktiga. 

”På spåret” sänds på fredagar klockan 20.00 på SVT1 och på SVT Play.

Fredrik Lindströms plötsliga bokstavsmiss 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.