Josefin Gustafsson vann "Top model"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Vinnaren av "Top model", Josefin Gustafsson, syns här med programledaren Caroline Winberg.
Foto: TV3

Josefin Gustafsson.

Så heter vinnaren av "Top model".

- Nu ska jag bli supermodell, säger hon till TT Spektra.

Det var på måndagskvällen som tittarna fick se Josefin Gustafsson, 21, vinna "Top model" i TV3.

Men:

– Att man vinner hela skiten betyder ingenting. Man måste jobba för det, inte bara sitta hemma och vänta på att de ska ringa. Man måste springa på castingar. Man måste få tusen nej innan man får ett ja, säger Josefin Gustafsson till TT Spektra.

Hon förklarar vidare att hon nu måste jobba stenhårt för att lyckas i branschen. För, konstaterar hon, segern i "Top model" betyder egentligen inget. Det är inte ens säkert att vinnaren kontrakteras av modellagenturen i New York som nämns i programmet.

- Det framkommer om man lyssnar noga. Carro (programledaren Caroline Winberg) säger att man har "chansen att vinna ett kontrakt", säger Josefin Gustafsson till TT Spektra.

"Satt det som mål"

Och Jonas Hallberg, som har fungerat som deltagarnas coach i "Top model", sa inför säsongspremiären:

– Det finns inget som säger att den som vinner "Top model" kommer att bli supermodell om hon inte lägger manken till själv

Men att lägga manken till, det är Josefin Gustafsson beredd att göra. Nu siktar hon på New York och en karriär som supermodell.

- Nu har jag satt det som mål. Det känns ganska bra, det rullar på.

Josefin Gustafsson

Ålder: 21 år.
Från: Umeå, men bor sedan snart ett år tillbaka i Stockholm.
Bakgrund: Fotbollstjej som blev upptäckt av modellscouter redan som 13-åring men valde att gå klart skolan i stället för att börja jobba. Har jobbat i klädbutik och i restaurangbranschen.
Aktuell: Som vinnare av TV 3:s "Top model".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.