Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Josefin Dahlberg och Josef Fares höll relationen hemlig – i ett år

Influencern Josefin Dahlberg och filmskaparen Josef Fares har hittat kärleken i varandra, och bor numera tillsammans.Foto: JULIA DANSARIE
Men paret dejtade redan fyra år innan de vågade satsa på en seriös relationFoto: DAVID SICA / STELLA PICTURES DAVID SICA

Influencern Josefin Dahlberg och filmskaparen Josef Fares har hittat kärleken i varandra, och bor numera tillsammans.

Men paret dejtade redan fyra år innan de vågade satsa på en seriös relation, avslöjar Dahlberg i podcasten ”Ofiltrerat”.

– Vi pratade mycket om relationer och vad man vill leva för liv, och i det möttes vi och insåg att vi faktiskt ville ha samma sak, säger Josefin Dahlberg i podcasten.

Det var förra året som influencern Josefin Dahlberg, nu 30, och spel- och filmskaparen Josef Fares, 42, blev tillsammans – och nu är paret kärare än någonsin, och bor ihop i ett hus på Ingarö.

Men resan dit har varit lång och krokig, erkänner influencern i podcasten ”Ofiltrerat”. Paret dejtade nämligen redan för fyra år sedan, och tillbringade en härlig sommar tillsammans, innan de insåg att åldersskillnaden var ett för stort problem för tillfället.

– Vi var på lite olika platser i livet och hade lite olika funderingar om vad som var viktigt i ett förhållande och så där, säger Josefin Dahlberg i ”Ofltrerat”.

Josefin Dahlbergs kärlekssemester med Josef Fares

Efter det höll de kontakten sporadiskt, och Dahlberg blev ihop med en annan kille. Men efter att ha skrivit en lista på vad det var hon var ute efter i en relation, så insåg hon att Josef Fares uppfyllde varenda punkt på hennes lista.

– Jag var helt ärlig med exakt vad jag ville ha, vad jag ville ha för framtid. Vi pratade mycket om relationer och vad man vill leva för liv, och i det möttes vi och insåg att vi faktiskt ville ha samma sak.

– Sen växte kärlekskänslan fram men då skulle jag resa bort i två veckor. Och han sa bara: ”Men det går inte”. Så då flög han dit jag skulle, så hade vi en kärlekssemester. Då hade vi inte gjort något än, vi kanske hade pussats typ. Men sen när vi var där så bara, nu kör vi, säger Josefin Dahlberg i podcasten.

Tog ett år för paret att gå ut med relationen

Josefin Dahlberg utvecklar relationsuppehållet på fyra år i mejl:

”Ingen av oss var nog redo då när vi först träffades. Och när jag tittar tillbaka nu så var jag inte redo för ett ”riktigt” förhållande då utan de här fyra åren behövdes verkligen att vi skulle kunna mötas på samma plan. Jag tycker man pratar för lite om tajmning när det kommer till relationer, ibland är den bara inte rätt men det betyder inte att det är kört utan man kanske bara behöver vänta in rätt tid”, skriver hon.

Att det tog ett helt år för paret att gå ut med relationen beror på Josef Fares, och att han är en väldigt privat person, menar Dahlberg.

– För mig har det varit skönt att dela med mig av det jag jobbar med. Självklart delar jag lite hemifrån med, men min privata relation har varit privat.

Tidigare pengaproblemet i relationen

I dag bor paret i Josef Fares hus på Ingarö utanför Stockholm – men från början var de jobbigt för influencern att hennes kille hade mycket pengar och ägde ett hus.

– Jag tyckte att det var ett problem i början att han hade det här gigantiska huset och pengar hit och dit. Det tyckte jag var jobbigt för jag är så van vid att vara självständigt. Jag har jobbat sen jag var tio år och i tidigare relationer har det verkligen varit jag som betalat flygbiljetten, vi bor hos mig och hit och dit. Och har någonstans gillat det, säger hon och berättar att pojkvännen lugnade henne:

– Jag sa att jag inte vet om jag pallar med det här och skulle inte bara kunna flytta in här, utan ville köpa mitt eget hus. Och han bara: ”Men varför då? Skärp dig”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.