Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Josefin Crafoord trodde fakturorna var inkomst

Josefin Crafoord trodde fakturorna var inkomst
Crafoord har fått 34 parkeringsbotar på ett år.Foto: Viafree
Crafoord i programmet.Foto: Viafree

Josefin Crafoord hamnade i ett impulsivt shoppingbeteende. Bland annat sålde hon sin bil för en tavla som hon att bara var tvungen att köpa. 

Hon köpte även ett torp lite spontant, som hon inte haft råd att färdigställa. 

I ”Drömfällan” får radioprofilen hjälp med sin ekonomi. 

– Jag gillar att leva för stunden, pengar ska brännas när man har dom, säger Crafoord. 

”Drömfällans” Magnus Hedberg möter radioprofilen Josefin Crafoord för att hjälpa henne med privatekonomin. 

I programmet berättar bland annat Crafoord att hon spontanköpt ett torp som hon inte har haft råd att renovera. 

– Jag köpte det för några år sedan och sen har det blivit så varje år, att jag inte har sparat ihop till det som behövs bytas eller göras. Jag vill bland annat tapetsera och måla, sen finns det stora saker som behövs göra som att typ byta tak och så. Det är en så tråkig grej att spara pengar till, det är en annan sak att spara pengar till en rolig resa, säger Crafoord. 

Hon berättar även i programmet att hon ett tag trodde att fakturor som kom in till företaget var inkomst, vilket gjorde att hon trodde att hon hade massa pengar. 

– Det var många år sedan, jag tror jag var typ 27 år och jag hade precis startat eget. Allt var nytt, jag hade kontakt med en revisor som förklarade hur allt gick till men jag lyssnade väl med ett halvt öra. Jag var yngre och tänkte väl att de där inte var mitt ansvar. 

– Då ser jag i alla fall bara de här pengarna komma in på ett konto, mitt företagskonto. Eftersom jag betalat f-skatt trodde jag resten som var kvar var mitt att spendera. 

Det var inte förrän att hon fick en skattesmäll på flera hundra tusentals kronor som hon insåg sitt misstag. 

– Jag fick äta upp det sen, då fick jag leva snålt ett tag. 

Ovanliga mottot

Programledaren Magnus Hedberg häpnar när han hör Josefin Crafoords något udda motto om att ”ju mer pengar hon spenderar ju mer pengar kommer det komma in” till henne.  

Crafoord berättar att hon hör att det låter lite lustigt, men att hon någonstans tror på det. 

– Jag gillar att leva för stunden, pengar ska brännas när man har dom. Det är någon liten tes som jag intalar mig själv men som jag ändå tror på. Snålar man sig genom livet tror jag inte man får ut så mycket. Det är lite som karma, desto mer jag shoppar desto mer får jag. Men jag hör hur sjukt det låter. 

Josefin Crafoord säger i programmet att hon hatar att shoppa, men samtidigt visar hon upp hur hon hamnat i ett impulsivt shoppingbeteende som gör att hon inte haft råd att ordna nödvändiga saker, som exempelvis att renovera taket på det torp hon köpt. Hon går i butiker varje dag och känner att hon bara måste ha vissa saker.

Exempelvis ser radioprofilen en tavla som hon inte hade råd med. Men då löste hon det genom att sälja sin bil och i dag hänger tavlan i hennes vardagsrum. 

– Jag kände att jag var tvungen att ha den, den etsade sig fast i min skalle. Jag kände att den var härlig, fina färger och megastor. Sen flyttade jag in till stan och behövde då inte bil, så då sålde jag den och köpte tavlan. 

Crafoords ekonomi i dag 

Crafoord berättar att hon tycker att hon blivit mer ekonomisk efter hjälpen i programmet. 

– Jag tycker att jag fick en del lärdom. 

– Magnus lärde mig att inte spontanköpa så mycket. Nu kan jag liksom gå förbi när jag ser ett skyltfönster. Samtidigt som jag precis nu var inne i en butik och såg en keramikkatt, den var jättefin. Den var så fin och speciell och den hade bott hemma hos drottning Diana, sa dom.

Vad kostade den då? Köpte du den? 

– 3500 kronor. Jag la undan den, det är så jag gör nu för tiden. Så marinerar jag ett dygn och så får jag se vad jag tänker i morgon när jag vaknar. 

Crafoord tycker att hon i dag har mer ordning på sin privatekonomi, samtidigt som hon aldrig kommer vilja snåla. 

– Man måste få leva loppan ibland, det kan vara värt en månad på nudlar. Jag gillar kontrasterna. 

– Jag kanske får en tegelsten i huvudet och dör om ett år. Ska jag verkligen spara alla pengar då för en resa om två år, nej då vill jag hellre resa nu, säger hon. 

Sonen hittade Schyfferts privata bilder – Nours ilska

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.