Josefin Craaford lämnar The Voice

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Flera tunga profiler hoppar av radiokanalen The Voice. Josefin Craaford och Kjell Eriksson lämnar.

Först petades Paul Haukka från "Vakna med The Voice" under uppmärksammade former. 

Nu hoppar profilerna Josefin Crafoord och Kjell Eriksson av programmet - han tycker att det har blivit för grabbigt. 

- Jag har inte gjort lumpen så jag är inte så van, säger Kjell. 

Expressen kan i dag berätta att radiokanalen The Voice tappar flera tunga namn från sitt flaggskeppsprogram "Vakna med The Voice" som sänds i både radio och Kanal 5.

 Programledaren Josefin Crafoord, 38, lämnar programmet den sista februari.

 - Yes, det stämmer. Jag slutar sista februari. Har sänt i fyra och ett halvt år och känner att jag är färdig med vakna "Vakna". Beslutet har vuxit fram av olika anledningar och det är hög tid för annat nu, skriver hon i ett sms till Expressen från Sydamerika där hon just nu befinner sig på semester.

"Inget sig likt längre"

 Dessutom tappar "Vakna med The Voice" ännu ett tungt namn - redaktören och återkommande bisittaren Kjell Eriksson, 36, sa hej då till programmet dagen före julafton.

 - I höstas tog jag ledigt en månad för att göra min dokumentär "Kjell 5000" för SVT och när jag kom tillbaka var inget sig riktigt likt längre. Det hade blivit grabbigare stämning och jag har ju inte gjort lumpen så jag är inte så van, skriver han  i ett sms till Expressen och till-lägger att han fått nya perspektiv och tankar.

 Jakob Öqvist, 40, blir kvar som programledare tillsammans med Martin Björk, 40. Han tycker inte att programmet blivit grabbigare.

 - Nej, jag hoppas inte det för vår huvudmålgrupp är tjejer. Det ska inte vara grabbigt. Men det är klart att det har blivit förändringar sedan Martin Björk tog över efter Paul, ankaret sätter ju sin egen prägel, säger Jakob Öqvist.

"Ovanför mitt huvud"

 Om Josefin Crafoords avhopp säger han:

 - Har inga andra kommentarer än att vi drar i gång den 9 januari igen och då är infon jag har att det är jag, Martin och Josefin i studion. Allt annat är ovanför mitt huvud.

 Enligt Håkan Morland, programchef för SBS radio som driver The Voice, ska det ske flera förändringar i "Vakna med The Voice" under våren - bland annat slopas redaktörsrollen till förmån för en producent.

"Extremt uppskattad"

 - Därför har vi inte förlängt Kjells avtal för i vår. Men han är extremt uppskattad hos oss och jag är ganska övertygad om att vi kommer att hitta ett nytt kontrakt till honom under våren, säger han.

 Expressen har sökt Håkan Morland igen efter att Crafoord bekräftat att hon ska sluta. Han har inte återkommit.

 Expressen har utan framgång sökt Martin Björk.

FAKTA

SBS Radios turbulenta år
* SBS Radio driver radiokanalerna Mix Megapol, Rockklassiker, The Voice, Vinyl 107,1 och Radio 107,5.
* Under 2011 har kanalen gjort flera uppmärksammade programledarbyten.
* I januari tvingas först Paul Haukka bort från "Vakna med The Voice". "Jag har byggt upp programmet sedan vi började för drygt tre år sen, så det är väldigt tråkigt" sa han då till Expressen. Ny programledare blir Martin Björk.
* I april meddelar sedan Adam Alsing att han lämnar "Äntligen morgon" för att i stället börja jobba för TV3. I juni blir det klart att Claes Åkeson tar över programmet.
* I augusti gör Claes Åkeson sin första sändning tillsammans med kollegerna Gry Forssell och Anders Timell - bara sju veckor senare lämnar han programmet. Senare berättar han i Expressen att han tvingades sluta på grund av panikångest.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.