Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jönssons besked – efter sjukdomen

Olle Jönsson var tillbaka på scen under säsongsfinalen av "Sommarkrysset" i TV4.
Foto: TV4 SKÄRMDUMP
"Jag är inte 100 procent återställd men det börjar arta sig", säger Olle.
Foto: LASSE SVENSSON

Olle Jönsson blev nyligen inlagd på sjukhus efter att ha fått en infektion i kroppen och hans band Lasse Stefanz fick ställa in en kommande spelning.

Men nu är sångaren tillbaka på scenen och han berättar om sitt tillstånd. 

– Det är en infektion jag har i kroppen som inte vill ge sig riktigt, säger Olle Jönsson.

Lasse Stefanz har under sommaren varit ute på turné och under sommaren gjorde bandet bland annat sin "Sommarkrysset"-debut. 

Men nyligen fick det folkkära dansbandet ställa in en spelning i Avesta efter att sångaren Olle Jönsson, 62, blivit plötsligt sjuk. 

Efter en spelning i Visby fick sångaren frossa och feber. Han fick åka in till Visby lasarett där läkarna beslutade att lägga in honom för utredning. Det visade sig att sångaren har en infektion i kroppen.


LÄS MER: Olle Jönsson förd till sjukhus efter spelning


Nu berättar Olle Jönsson om sitt mående.  

– Jag är inte 100 procent återställd men det börjar arta sig, säger han och berättar vidare: 

–Det är en infektion jag har i kroppen som inte vill ge sig riktigt. Det kan ju ta allt från en vecka till en månad innan det riktigt lämnar kroppen. Men varifrån jag har fått det vet inte jag och det vet inte läkarna heller. 

Bara dagar efter sjukhusvistelsen var Olle Jönsson glad att vara tillbaka på scenen. 

– Nu står jag på scenen och det känns jävligt bra att vara tillbaka. När man låg inne på sjukhuset visste man inte riktigt när man skulle komma tillbaka. Men nu är jag det och nu kör jag på. 

"Man får ju vara snäll mot sin kropp"

Efter tillfrisknandet spelade Olle Jönsson med Lasse Stefanz på Göteborgskalaset och i Aneby, följt av ett par veckors semester. Något han ser fram emot under semestern är att äta kräftor med vänner.

– Det kan nog bli en kväll med vänner, och kräftor och västerbottenpaj.

Under sommaren har Olle Jönsson varit ute turné med Lasse Stefanz och efter semestern ger sig dansbandet ut på en höstturné. 

Olle Jönsson berättar att han försöker att ta hand om sig själv genom att se till att få ordentligt med vila och sömn. Detta då han märkt att han lättare sliter ut sig, ju äldre han blir.

– Jag försöker att sova i alla fall en sju, åtta timmar per natt. Man får ju vara snäll mot sin kropp när man inte längre är 20 år, säger han.


LÄS MER: Olle Jönssons pengabråk med Lasse Stefanz-kollegan 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.