Olle Jönsson. Foto: PEO MÖLLEROlle Jönsson. Foto: PEO MÖLLER
Olle Jönsson. Foto: PEO MÖLLER
Foto: CHRISTER WAHLGRENFoto: CHRISTER WAHLGREN
 Foto: CHRISTER WAHLGREN
Olle Jönsson. Foto: CHRISTER WAHLGRENOlle Jönsson. Foto: CHRISTER WAHLGREN
Olle Jönsson.  Foto: CHRISTER WAHLGREN

Olle Jönsson slipade tänderna – för 100 000

Publicerad

Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson har drabbats av både hjärtinfarkt och diabetes - och tandlossning.

Nu har han bytt ut sina tänder för över 100 000 kronor, och försöker ta hand om hälsan.

– Jag tar ju hellre en hjärtinfarkt till än den här diabetesen som jag blir påmind om varje dag, säger Olle Jönsson till Aftonbladet.

Olle Jönsson, 61, och hans Lasse Stefanz har fullt upp med både inspelning av ny skiva, kommande sommarturné och bandets jubileum.

Tidigare hade kanske Jönssons hälsa kunnat stå i vägen för det höga tempot, men nu mår sångaren bättre än på länge.

Men så har det inte alltid varit - de senaste åren har Olle Jönsson drabbats både av hjärtinfarkt och insjuknat i diabetes.

– Det låter som att jag har alla jävla sjukdomar. Jag tycker det går bra nu, det är inget som hindrar mig nu. Man ska inte säga för mycket det låter jävligt dumt men jag tar ju hellre en hjärtinfarkt till än den här diabetesen som jag blir påmind om varje dag, säger Olle Jönsson i Aftonbladet.

 

LÄS MER: Olle Jönsson om sin kamp mot sjukdomen

 

Olle Jönsson vill aldrig sluta röka

 

LÄS MER: Dansbandsstjärnan om sin tuffa sjukdom

 

Att vara sjuk i diabetes gör inte bara att Jönsson måste tänka noggrannare på vad han äter, och ta insulin. Förra året tvingades sångaren byta ut tänderna i sin överkäke på grund av diabetesrelaterad tandlossning - något som kostade honom över 100 000 kronor.

– Jag fick tandlossning efter illa skötta tänder sedan jag var liten i kombination med diabetesen. Nu har jag fått en ny uppsättning i överkäken, det tog 1,5 månad innan allt var fixat och kostade över hundratusen men det var väl placerade pengar. Jag var rädd att jag skulle börja läspa men det har gått jättebra, säger han till Aftonbladet.

Olle Jönsson: Man får väl ha någon last

Även om Jönsson är mer mån om sin hälsa nu än på länge, så kan han inte låta bli att röka minst tio cigaretter om dagen, och fler om Lasse Stefanz är ute och turnerar.

– Jag har sagt till läkaren att jag inte kan sluta om det så går hål i lungorna. Tyvärr med stort t. Men man får väl ha någon last, konstaterar han.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag