Jonas Gardells ilska efter hoten mot Mark

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Någon lade upp en film på Youtube som uppmanade till mord på programledaren och gayprofilen Mark Levengood.

Efter flera anmälningar har nu filmen tagits ner.

"Tack alla som anmälde! Och skäms Youtube för att inte reagerat tidigare!", skriver maken Jonas Gardell på sin officiella Facebooksida.

Under tisdagskvällen skrev författaren och komikern Jonas Gardell ett inlägg på Facebook och Twitter där han uppmärksammade den hotfulla filmen.

"På Youtube finns ett klipp som heter SKJUT OCH DÖDA BÖGEN MARK LEVENGOOD. Youtube har inte tagit bort klippet trots att jag anmält det.", skrev han.

Mängder av följare på sociala medier kommenterade att de också hade anmält filmen - och tre timmar senare, vid 21-tiden hade sajten tagit bort filmen.


LÄS MER: Mark dricker toavatten för att hjälpa barnen. 


"Nu är filmen där man skjuter och dödar Mark borta från Youtube. Tack alla som anmälde! Och skäms Youtube för att inte reagerat tidigare!", skrev Jonas Gardell då på sin officiella Facebooksida. https://twitter.com/Jonas_Gardell/status/593113395563524096

Många användare på sociala medier kommenterade inläggen.

"Anmärkningsvärt och svårbegripligt ickeagerande. Att uppmana till mord är inte ok. Någon gång. Aldrig.", skriver en Twitter-användare.

"Om jag kunde skulle jag göra youtubeklipp där alla, som du och Mark gjort livet litet lättare och roligare för, tackade er.", skriver en annan.

"Hur kan man göra ett sånt klipp?? Varför tar youtube inte bort klippet omg?? Skrämmande!!", skriver en.

Det är inte första gången Mark Levengood får ta emot hot. 2000 utsattes han för glåpord och misshandel i Mora. Misshandeln upphörde inte förrän några unga kvinnor ingrep.


LÄS MER: "Jag kände inte igen mitt eget ansikte". 


– Vi som är homosexuella är vana vid att leva med en ständig hotbild och har en inbyggd beredskap för att vi kan bli överfallna. Ändå blir man lika chockad när det händer, sade Mark Levengood efter överfallet.

Två nazister dömdes senare för misshandeln.

Expressen har sökt Mark Levengood och Jonas Gardell för en kommentar om den nu borttagna filmen.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.