Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jonas Gardells fina hyllning till Rikard Wolff: ”Ja må du leva”

Rikard Wolff skulle ha fyllt 60 år i dag. Han älskade att fira sin födelsedag så vi firar den i alla fall”, skriver Gardell på Instagram.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
I dag skulle artisten och skådespelaren Rikard Wolff ha fyllt 60 år. Han somnade in i november förra året.JonaFoto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

I dag skulle artisten och skådespelaren Rikard Wolff ha fyllt 60 år.

Han somnade in i november förra året – och hyllas dagen till ära av bland andra Jonas Gardell.

”Han älskade att fira sin födelsedag så vi firar den i alla fall”, skriver Gardell på Instagram.

Den 17 november gick artisten och skådespelaren Rikard Wolff bort efter en tids sjukdom.

Han blev 59 år gammal. 

”Vår älskade Rikard Wolff har lämnat oss i oändlig sorg och saknad”, stod det i dödsannonsen som publicerades i Dagens Nyheter.

De sista tre månaderna av sitt liv låg han inlagd på sjukhus. Vännen och "Änglagård"-regissören Colin Nutley var bland den skara nära vänner som var med Rikard Wolff till slutet. 

– Han dog fridfullt, har Colin Nutley tidigare sagt. 

Jonas Gardell: ”Ja må du leva”

I dag skulle Rikard Wolff ha fyllt 60 år. En av många som dagen till ära hyllar Wolff är Jonas Gardell, som lagt upp en bild på artisten på sin Instagram.

”I dag den 8 april skulle Rikard fyllt 60 år. Han älskade att fira sin födelsedag så vi firar den i alla fall. Ja må du leva, finaste Rille Våffla!”, skriver Jonas Gardell.

https://www.instagram.com/p/BhTY0NsBqS8/?hl=sv&taken-by=jonas.gardell

Kommentarsfältet är fyllt av hjärtan i olika färger, gratulationer och lovord. Gardell avslutar sin text med att berätta om bilden han lagt upp:

”PS! Bilden tog Mark när vi och Rikard var i New York tillsammans 1993. DS!”, skriver han.

Rikard Wolff avled efter en lång tids kamp mot sjukdomen kol och lungemfysem. I augusti tvingades han ställa in flera planerade föreställningar. 

”Jag längtar efter er, jag saknar er. Snart är jag på benen igen och då ska vi fortsätta drömma en omöjlig dröm, den dröm som Jacques Brel aldrig slutade tro på”, skrev artisten då.