Jonas Gardell gör comeback i Melodifestivalen med schlagerskolan. Foto: Stellan HernerJonas Gardell gör comeback i Melodifestivalen med schlagerskolan. Foto: Stellan Herner
Jonas Gardell gör comeback i Melodifestivalen med schlagerskolan. Foto: Stellan Herner
Jonas Gardell. Foto: Anna HallamsJonas Gardell. Foto: Anna Hallams
Jonas Gardell. Foto: Anna Hallams

Jonas Gardell gör comeback i Mellon

Publicerad

Nu gör Jonas Gardell comeback i Melodifestivalen - och är tillbaka som schlagermagistern.

– Vi är otroligt glada att få återuppliva den här mellosuccén, säger Edward af Sillén, innehållsproducent för Melodifestivalen 2016, enligt SVT.

I år är Jonas Gardell tillbaka igen som schlagermagister i årets Melodifestival. Vi såg honom år 2002 och 2003 då han höll lektioner i schlager-lära mellan akterna i Melodifestivalen.

 

LÄS MER: Här är Jonas Gardells fräcka skämt till Mark

Edvard af Sillén glad

Melodifestivalens innehållsproducent Edward af Sillén är glad över den återupplivade mellosuccén.

– Det är kul att låta några publikfavoriter återuppstå och det här var det vi längtade mest efter att få se igen, säger han till SVT.

När Jonas Gardell höll sina lektioner redogjorde han i hur man kan kunde göra en riktigt bra schlager. I år blir det inte exakt likadant utan tar ett nytt grepp på Melodifestivalen.

– I den här skolan kommer Jonas att blicka tillbaka på de senaste femton åren av den moderna Melodifestivalen på turné och på sitt alldeles speciella sätt och med sin vassa humor analysera vad som ligger bakom succén, säger Edvard af Sillén.

 

LÄS MER: Viktor Frisk: Ska bjuda på en nakenchock

 

Melodifestivalen i Göteborg

Den 6 februari startar Melodifestivalens första deltävling i Göteborg och den inleds med Samir & Viktor med sitt bidrag "Bada nakna".

– Vi säger att Melodifestivalen är hela Sveriges fest och vill därför börja med ett riktigt festnummer, där vi också får med hela vår publik. Man ska vilja bänka sig klockan 20 och vara på hugget. Att vi skulle köra i gång med dem var nästan det första som blev klart, sa Christer Björkman då till SVT.

Allra sist ut i årets tävling blir Molly Sandén. Det sista startnumret i deltävling fyra har varit åtråvärt då ett flertal vinnare startat där genom åren, däribland Måns Zelmerlöw ("Heroes" 2015), Charlotte Perrelli ("Hero" 2008) och Malena Ernman ("La voix" 2009).

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag