Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jon Henrik om plagiatanklagelserna – stöttades i natt av flickvännen Maret

Jon Henrik Fjällgren Foto: OLLE SPORRONG
Jon Henrik Fjällgren Foto: OLLE SPORRONG
Jon Henrik Fjällgren Foto: OLLE SPORRONG
Jon Henrik Fjällgren Foto: OLLE SPORRONG
Jon Henrik Fjällgren och Maret NystadFoto: OLLE SPORRONG

LEKSAND Jon Henrik Fjällgren är favorittippad inför Melodifestivalens tredje delfinal, samtidigt har hans låt ”Norrsken” plagiatanklagats – något han slår tillbaka mot.

Vid sin sida under den påfrestande tävlingsveckan har artisten sin kärlek Maret Nystad, och han menar att hennes stöd är avgörande för att klara pressen.

– När inte jag orkar så gör hon det, säger Jon Henrik Fjällgren.

Artisten och renskötaren Jon Henrik Fjällgren, 31, är tillbaka i Melodifestivalen för tredje gången med bidraget ”Norrsken”. 

Men kritik har framförts om att låten påminner om DJ-stjärnan Aviciis musik – och att det dessutom finns slående likheter med hiten ”Sun is shining” av houseduon Axwell och Ingrosso.

Jon Henrik Fjällgren slår tillbaka mot plagiatanklagelserna. Artisten menar att han inte ens har hört låtarna som ”Norrsken” jämförs med.

– Jag har inte hört de här låtarna. Låtar i Melodifestivalen kommer alltid att jämföras, alla poplåtar är i stort sett lika varandra. Jag anser att det alltid tillkommer något nytt. Den här låten är skriven utifrån upplevelser från mitt liv, säger han.

Stöttades i natt av kärleken

Vid sin sida under tävlingsveckan har Jon Henrik Fjällgren sin flickvän sedan två år, norska Maret Nystad, 28. Artisten menar att hennes stöd har varit viktigt för att klara påfrestningarna under tävlingsveckan.

 

 

Efter fredagens genrep berättar Jon Henrik Fjällgren att han längtar efter att få åka till hotellet för att få ventilera sina tankar med flickvännen.

– Det är fulla scheman så vi hinner inte ses så mycket. Men det är väldigt skönt att komma till hotellet och berätta om dagen och anförtro sig, säger han.

Jon Henrik Fjällgren är öppen med att han har haft motgångar i livet, bland annat har kan kämpat mot diagnosen posttraumatiskt stressyndrom. Enligt artisten har kärlekens stöd varit avgörande för att han i dag mår bättre. 

– Förut drog jag hela lasset själv, som en lång jäkla släde. Men nu är vi två som släpar den. Och när inte jag orkar så gör hon det, säger han.

Överraskar tittarna

Jon Henrik Fjällgren är favorittippad inför lördagen, där han förutom att jojka för första gången ska sjunga. Dessutom bjuds tittarna på en överraskning – under numret dyker en ren upp på en av skärmarna.

 

 

– Renen kommer från grannbyn, en god vän till mig hade den där renen. Och nu har renen blivit så omtalad att den nästan har tagit över mig, säger Jon Henrik Fjällgren.

Melodifestivalens tredje delfinal sänds på lördag kl 20 i SVT1.

https://youtu.be/HK1uXzLpjDY

Kidnappades som barn – så här är deras liv i dag

Inlåst i kista i sju år • Sexslav • Föräldrarna blev mördade

Benjamin, 22: Mamma och syster anslöt till IS

Berättar om uppväxten – och svågern Michael Skråmo

Hit reser svenska turister – får titta på plågade djur

Bilderna inifrån populära parken i Thailand • Wahlström: ”Stäng ner skiten”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.