Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jolie kan förlora vårdnaden om barnen till Pitt

Amerikansk domstol kräver att Angelina Jolie samarbetar med exmaken Brad Pitt kring vårdnaden om barnen.Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Brad Pitt.Foto: DMS / STELLA PICTURES SOLARPIX.COM

Det har snart gått två år sedan skilsmässan mellan Angelina Jolie och Brad Pitt, men den infekterade vårdnadstvisten om deras sex barn pågår än.

Enligt en ny rapport riskerar Jolie att förlora vårdnaden - om hon inte samarbetar.

”Det kan leda till en minskning av den tid barnen spenderar med Jolie och att domstolen ger primär vårdnad till Pitt”, lyder rapporten enligt CNN.

Angelina Jolie, 42, ansökte om skilsmässa från Brad Pitt, 54, i september 2016. Paret gifte sig 2014 efter att ha varit tillsammans i tio år. De är föräldrar till sex barn: Maddox, 16, Pax, 15, Zahara, 13, Shiloh, 11, och nioåriga tvillingarna Vivienne och Knox.

Ex-paret har haft stora svårigheter att komma överens om barnen och ligger i en utdragen vårdnadstvist.

Nu har amerikansk domstol beslutat att paret ska ha delat vårdnad över sommaren enligt ett förutbestämt schema, rapporterar CNN.

Barnen ska dela sin tid mellan London, där Angelina Jolie spelar in ”Maleficent 2”, och hos Brad Pitt i Los Angeles. Jolie är fortfarande den som har den primära vårdnaden och har barnen hos sig en större del av tiden. Enligt rapporten får Pitt rätt att ha daglig telefonkontakt med barnen.

 

LÄS MER: Angelina Jolies stora ilska mot barnbeslutet 

 

Jolie riskerar vårdnaden

Det framgår också i rapporten att domstolen kräver att Angelina Jolie samarbetar för att förbättra barnens kontakt med Brad Pitt - annars riskerar hon att förlora vårdnaden.

”Om de yngre barnens kontakt till sin far inte förbättras, och beroende på omständigheterna kring det, kan det leda till en minskning av den tid de spenderar med Jolie och att domstolen ger primär fysisk vårdnad till Pitt”, lyder en del av domarens text, skriver CNN.

Efter sommaren upptas domstolsförhandlingarna om vårdnaden igen.

 

LÄS MER: Anistons hämnd mot Jolie - vill ha barn med Brad Pitt 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.