Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johnny Depps första ord om anklagelserna

Johnny Depp anklagades för misshandel av exfrun Amber Heard.Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
2015 och skilde sig 15 månader senare.Foto: JEFFREY MAYER / STELLA PICTURES JEFFREY MAYER/JTMPHOTOS, INTERNATI
Nu berättar Johnny Depp om anklagelserna. Foto: NILS JORGENSEN / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS
Skådespelaren har tidigare berättat om missbruket efter anklagelserna. Foto: RONAN THENADEY / BESTIMAGE / RONAN THENADEY / BESTIMAGE/IBL BEST IMAGE
Amber Heard dök upp i rätten med blåmärken i ansiktet.Foto: RICHARD VOGEL / AP TT NYHETSBYRÅN

Johnny Depp blev anklagad av sin exfru Amber Heard för att ha misshandlat henne.

Nu berättar skådespelaren för första gången om anklagelserna – och oron för barnen.

– Det gör ont. Det som gör ont är att bli framställd som någon så långt bort från vad du någonsin skulle kunna vara, säger han i en intervju med GQ. 

Johnny Depp, 55, gifte sig med skådespelaren Amber Heard, 32, i februari 2015. Efter ett 15 månader långt äktenskap lämnade Amber Heard in skilsmässoansökan från Johnny Depp i maj 2016 och anklagade honom för att ha misshandlat henne vid flertal tillfällen.

Hon dök även upp i rätten med blåmärken i ansiktet, och ett tillfälligt besöksförbud utfärdades mot Johnny Depp.

"Pirates of the carribean"-stjärnan har hela tiden nekat och berättar nu för första gången om anklagelserna i en intervju med GQ. 

– Det gör ont. Det som gör ont är att bli framställd som någon så långt bort från vad du någonsin skulle kunna vara, säger han i intervjun och fortsätter:

– Nej, det kan inte, skulle inte ens kunna låta som jag.

Johnny Depp insisterar på att han inte är någon våldsam man och förnekar att han skulle ha misshandlat sin exfru. I en skilsmässoförhandling gick han med på att betala runt 60 miljoner kronor till Amber Heard.

Han upplever att han kände sig som ett monster. Han vägrade prata om det och lät advokaterna göra sitt jobb.

– Jag kan känna hur människor ser på mig annorlunda. Jag vet att jag aldrig skulle bli Askungen, men det kändes som att jag under den här mycket, mycket korta tiden plötsligt förvandlades från den här versionen – i brist på en bättre jämförelse – av Askungen i ett ögonblick förvandlades till monstret, till Quasimodo, säger han i intervjun.

 

Amber Heard och Johnny Depp.Foto: RICH FURY / AP TT NYHETSBYRÅN

Oron för barnen

Det som oroar honom mest är barnen, och hur de ser och kommer att se på honom och tänka.

– Jag är säker på att det inte var lätt för min 14-åriga son att gå till skolan, berättar han i intervjun.

Johnny Depp upplever också hur han blivit utestängd i filmvärlden i Hollywood och säger att han är beredd att sluta som skådis om det han kallar för "konspirationen" mot honom fortsätter. Samtidigt säger han att han är övertygad om att sanningen kommer att komma fram och att hans status i Hollywood kommer att byggas upp igen.

Hamnade i alkoholmissbruk

I en intervju med Rolling Stone har Johnny Depp tidigare berättat om tiden efter anklagelserna och hur han hamnade i ett svårt alkoholmissbruk.  

– Jag hällde i mig en vodka varje morgon och började skriva tills tårarna fyllde mina ögon och jag inte kunde se sidorna längre. Jag försökte förstå vad jag har gjort för att förtjäna det här. Jag har försökt vara snäll mot alla, hjälpa alla, vara sann mot alla. Sanningen är det viktigaste för mig, säger han till tidningen.