Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Johnny Depps advokat: Amber Heard har förstört hans karriär

Ur arkivet: Tvisten har pågått länge
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN

Det senaste kapitlet i det rättsliga efterspelet av Johnny Depps och Amber Heards korta – och stormiga – äktenskap har inletts. 

Förtalsrättegången i Fairfax i Virginia väntas pågå i flera veckor, och redan från starten på måndagen haglade anklagelserna.

– I nästan 30 år har herr Depp haft rykte om sig att vara en av de mest begåvade skådespelarna i Hollywood. Men i dag är hans namn kopplat till en lögn, ett falskt påstående från hans ex-fru, sade Johnny Depps advokat Benjamin Chew.

Johnny Depp, 58, har stämt sin 23 år yngre ex-hustru på 50 miljoner dollar och anklagat henne för förtal efter en krönika hon skrev 2018 där hon beskrev sig själv som ”en offentlig person som har upplevt våld i en nära relation”.

Amber Heard kräver i sin tur 100 miljoner dollar för det ”omfattande fysiska våld och de övergrepp” som Johnny Depp utsatt henne för.

Heard nämnde inte Depps namn i krönikan som publicerades i tidningen Washington Post. Men enligt hans advokater var hans karriär över i och med publiceringen.

Dolde blåmärken

 Heards advokater anser dock att det finns tydliga bevis för att Johnny Depp har varit våldsam mot henne i deras förhållande och att ”rättegången kommer att visa juryn vem den riktige Johnny Depp är”.

– Bakom röda mattan, bakom berömmelsen, bakom pengarna, bakom piratkostymerna kommer ni att se vem den mannen egentligen är, sade advokaten Ben Rottenborn.

Elaine Charlson Bredehoft, en annan av Heards advokater, sade i sitt inledningsanförande att juryn kommer att få se konkreta bevis i form av fotografier som bland annat visar blåmärken, sönderslagna läppar och utdraget hår.

– Heard hade alltid med sig ett sminkset för att dölja blåmärken. Han bär på enormt mycket ilska. Det är under dessa raseriutbrott som herr Depp ägnade sig åt verbala, känslomässiga, fysiska och sexuella övergrepp på Amber, sade Bredehoft.

Stormigt äktenskap

 Johnny Depps advokat Benjamin Chew hävdar å andra sidan att Depp aldrig har slagit Amber Heard – eller någon annan kvinna. I stället hävdar han att det var Heard som var våldsam mot Depp.

Paret var även i domstol i samband med skilsmässan 2017. I en annan rättegång 2020 fann man bevis för att de hade haft ett stormigt äktenskap där de båda varit våldsamma mot varandra.

Johnny Depp har tidigare förlorat ett förtalsmål mot den brittiska tabloiden The Sun. Han stämde tidningen eftersom han ansåg att den stämplat honom som hustrumisshandlare.

Under rättegången i Fairfax, som väntas pågå i flera veckor, kommer flera kändisar att kallas som vittnen. Teslagrundaren Elon Musk, som tidigare hade ett förhållande med Heard, ska vittna till hennes fördel. Det ska även skådespelaren James Franco, som Heard tidigare anförtrott sig åt, göra.

Johnny Depps sida har kallat den brittiske skådespelaren Paul Bettany, som har kallat Depp för den ”snällaste, mildaste mannen han känner”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.