Johnny Depp: Jag bojkottas av Hollywood

Johnny Depp.
Foto: RUNE HELLESTAD/UPI/SHUTTERSTOCK / RUNE HELLESTAD/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Johnny Depp.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Hollywood bojkottar Johnny Depp.

Det menar stjärnan själv i en ny intervju med The Sunday Times där han bland annat pratar om sin nya film ”Minamata”, som ännu inte visats på biografer i USA.

För första gången sedan den uppmärksammade rättegången mellan skådespelaren Johnny Depp och The Sun, som stjärnan förlorade, medverkar 58-åringen i en intervju med den brittiska tidningen The Sunday Times.

Intervjun gör han inför att hans nya film ”Minamata” har premiär. Filmen handlar om krigsfotografen Eugene Smith, som spelas av Depp, när han dokumenterar kvicksilverförgiftningen av befolkningen i Minamata, Japan.

”Minamata” har ännu inte visats i USA och enligt filmbolaget MGM beror det på att filmens premiärdatum sköts upp på grund av pandemin och att det sedan inte kommit några nya besked, skriver Page Six. Enligt Johnny Depp beror det på att Hollywood ”bojkottar honom” på grund av rättvisten mellan honom och exfrun Amber Heard.

– Vissa filmer berör folk. Och det här påverkar de i Minamata och människor som upplevt liknande saker. Och för någonting... För Hollywoods bojkott av... ehm, mig? En man, en skådespelare i en otrevlig och stökig situation, de senaste åren?, säger Depp till The Sunday Times.

Andrew Levitas, som regisserat ”Minamata”, tycks ställa sig bakom Johnny Depps åsikt, skriver Page Six.

Enligt The Sunday Times ska Levitas även ha skrivit ett brev till MGM förra månaden och anklagade företaget för att vara oroliga att ”en skådespelares privata problem i en film skulle vara negativt för dem”.

Tvisten mellan Depp och Heard

Rättstvisten mellan Johnny Depp och Amber Heard har pågått sedan paret skilde sig 2017 och Depp anklagades för att ha misshandlat sin dåvarande fru.

Efter domen mot Depp i The Sun-rättegången har skådespelaren lösts från sitt kontrakt på fem filmer med Warner Bros och gått miste om en roll i kommande ”Fantastiska vidunder”-filmen.

Trots att han karriär påverkats mycket menar Depp att han fortfarande känner stöd från sina fans.

– Vi är alla deras anställda. De köper biljetter, merchandise. De gjorde alla studios rika, men de glömde bort det för länge sedan. Jag har verkligen inte glömt det, säger Johnny Depp till The Sunday Times.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.