Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Johnny Depp erkänner – gav droger till minderåriga dottern

Lily-Rose Depp.
Foto: NASSER BERZANE / ZUMA PRESS
Johnny Depp.
Foto: ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK / ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Amber Heard.
Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

När skådespelarens dotter var tretton år gammal gav Depp henne droger för första gången. 

Detta berättar han i rättegången som pågår just nu mellan honom och tidningen The Sun. 

– Det var ansvarsfullt föräldraskap, sa han under rättegången enligt People. 

Just nu pågår en rättegång i London där skådespelaren Johnny Depp står i centrum. Upprinnelsen till förtalsmålet är en artikel från 2018 där tidningen The Sun beskriver skådespelaren som ”hustrumisshandlare”. Detta efter att Depps ex-fru, skådespelerskan Amber Heard anklagat honom för misshandel under deras förhållande. 

Ex-frun menar på att skådespelaren blev aggressiv när han druckit eller tagit droger och därav blev Depps missbruk i fokus under rättegången. Han berättade att han började missbruka i tidig ålder, skriver People. 

– Min mamma brukade be mig hämta hennes ”nerv-piller” och när jag var runt 11 år insåg jag att de lugnade nerverna. Så när jag hämtade dem till henne tog jag en och så började mitt missbruk, sa han under rättegången. 

Skådespelaren erkände även under rättegången att han gav narkotika till sin dotter, Lily-Rose, 21, när hon endast var 13 år gammal. Detta för att hon skulle pröva det hemma istället för på en fest. 

– Det var ansvarsfullt föräldraskap. Jag ville att hon skulle vara säker med marijuana när hon kom in i tonåren, sa han.

Johnny Depp och Amber Heard träffades 2011 under inspelningarna av filmen ”The Rum diary”. De gifte sig 2015 och skilde sig året därpå. Under rättegången har flera av av Heards vänner och familjemedlemmar vittnat om att Depp ska ha varit våldsam mot henne. Samtidigt har även Depps ex-fruar vittnat om att han aldrig någonsin visat tecken på aggressivitet. 

Skådespelarens dotter har vuxit upp

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.