Johnny Depp och Amber Heard ber om ursäkt.Johnny Depp och Amber Heard ber om ursäkt.
Johnny Depp och Amber Heard ber om ursäkt.
Johnny Depp. Foto: Munawar HosainJohnny Depp. Foto: Munawar Hosain
Johnny Depp.  Foto: Munawar Hosain
Johnny Depp. Foto: Peter MountainJohnny Depp. Foto: Peter Mountain
Johnny Depp.  Foto: Peter Mountain

Johnny Depp ber om ursäkt till Australien

Publicerad

Johnny Depp och hans fru Amber Heard flög in sina hundar till Australien.

Något som är helt förbjudet.

Nu ber kändisparet om ursäkt i ny video.

Johnny Depp, 52, och hans fru, skådespelerskan Amber Heard, 29, ber om ursäkt till hela Australien i ny video.

Anledningen är att de smugglade in sina hundar Pistol och Boo i landet i mars, när de flög dem direkt från Los Angeles, något som är strängt förbjudet i Australien.

I ursäktsvideon som nu släppts säger stjärnparet att de ångrar att hundarna inte gick igenom tullen på flygplatsen.

– Jag är uppriktigt ledsen att Pistol och Boo inte gick igenom tullen. Att beskydda Australien är viktigt, säger Amber Heard i videon.

Alla hundar som tas in i Australien måste spendera tio dagar i ett specialområde för att förhindra att de sprider sjukdomar bland djuren på ön.

 

LÄS MER: Johnny Depp klar för Gröna Lund i sommar

 

– Australien är fri från många djursjukdomar som är vanliga i resten av världen, det är därför de måste ha så hårda miljösäkerhetslagar, konstater Amber Heard.

 

Johnny Depp: "Ön måste beskyddas"

Johnny Depp är i landet för att spela in en ny film i "Pirates of the Caribbean"-serien. Han menar att det är viktigt att skydda ön.

– Den måste bli beskyddad, säger Johnny Depp.

Trots parets förlåttal i den nysläppta videon meddelade de inte ens Australiens myndigheter att hundarna var i landet, utan blev bara upptäckta när ett foto av dem med hundarna på en hundsalong spreds på nätet.

 

LÄS MER: Skådisens oväntade kärleksavslöjande

 

Den världskända skådespelaren passar på at hylla det australiska folket i videon, efter att hans fru hyllar hur unik miljön är på kontinenten.

– Och australier är precis lika unika, både varma och raka.

Han poängterar sen att det är viktigt att följa landets lagar.

– Om man inte visar respekt för Australiens lagar så säger de ifrån. Deklarera allt när ni kommer till Australien.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag