Johnny Depp anklagar exfrun för misshandel

Johnny Depp hävdar att Amber Heard har misshandlat honom, och inte tvärtom.
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Amber Heard har vittnat om både fysisk och psykisk misshandel av exmaken Johnny Depp.
Foto: VICKIE FLORES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Amber Heard var nära tårarna när hon talade med pressen.
Foto: VICKIE FLORES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Johnny Depp poserade för kamerorna efter rättegången.
Foto: ALBERTO PEZZALI / AP TT NYHETSBYRÅN

Johnny Depps förtalsrättegång mot brittiska tidningen The Sun avslutades på tisdagen, och nu inväntar alla ett beslut från rätten.

Skådespelaren avslutade rättegången med att hävda att det inte var Amber Heard som blev misshandlad av honom – utan att det var precis tvärtom, skriver Reuters.

– Hon är misshandlaren, inte herr Depp. Han är ingen hustrumisshandlare, sa skådespelarens advokat David Sherborne på tisdagen.

På tisdagen hölls den sista dagen i förtalsrättegången mellan Johnny Depp och brittiska tidningen The Sun. Johnny Depp stämmer tidningen efter att de kallat honom ”hustrumisshandlare” i en artikel, och för att tidningen ska gå fria måste de övertala rätten om att de inte hade fel i benämningen. Därför har Johnny Depp, Amber Heard och flera vänner och familjemedlemmar de senaste veckorna vittnat i rättegången i London, för att slå fast vad som stämmer.

I sitt avslutande anförande lade Johnny Depps advokat fram argument för att det inte var Depp som misshandlat Amber Heard under deras korta men intensiva äktenskap – utan att det var hon som misshandlade honom.

– Hon är misshandlaren, inte herr Depp. Han är ingen hustrumisshandlare, sa advokat David Sherborne i rätten.

Johnny Depp: Jag har aldrig slagit en kvinna

Johnny Depp vidhåller att han aldrig har slagit Amber Heard eller någon annan kvinna, och att medan han har varit öppen med sina missbruksproblem under rättsprocessen, så har Heard spelat ner sina problem med svartsjuka och ilska.

Sherborne kallade Heard för ett ”oförlitligt vittne och en notorisk lögnare”, och anklagade henne för att ha ljugit om skador hon menar att Depp gett henne. Vidare sa Sherborne att The Suns artikel, som utmålade Depp som en kvinnomisshandlare, saknade efterforskning och gav en ensidig bild av det hela.

– Han har aldrig slagit en kvinna i hela sitt liv, sa Sherborne.

Efter den sista rättegångsdagen tog Amber Heard till orda inför pressen utanför salen, och berättade att det varit smärtsamt att genomleva allt och få sina uttalanden ifrågasatta.

– Jag står för mitt vittnesmål, och lägger nu mitt hopp hos det brittiska rättssystemet, sa Heard.

Ex-paret Johnny Depp och Vanessa Paradis har dottern Lily-Rose Depp tillsammans.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.