John Travolta: Robin Gibb var en riktig vän

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
John Travolta tar emot ett filmpris i Berlin i februari 2011. Robin Gibb var den som delade ut priset.
Foto: Tobias Schwarz

John Travolta sörjer Robin Gibb.

Skådespelaren beskriver sångaren som en "underbar person" och "riktig vän".

"Vi kommer att sakna honom".

Robin Gibb stod på scen för sista gången i februari under en välgörenhetskonsert. I början av april föll han i koma, men vaknade mirakulöst nog upp efter tolv dagar.

Men natten mellan söndag och måndag svensk tid meddelade Robin Gibbs familj omvärlden att sångaren hade gått bort.

Han hade då under lång tid kämpat mot cancer, som konstaterades i samband med en operation i oktober 2010.

"Robin Gibbs familj meddelar med stor sorg att Robin gick bort till följd av hans långa kamp mot cancer och tarmoperation", gick det bland annat att läsa i ett uttalande från familjen.

"En riktig vän"

På måndagskvällen svensk tid rapporterar TMZ.com att skådespelaren John Travolta i ett uttalande beskriver Gibb som "en underbar person".

Robin, tillsammans med bröderna Barry och Maurce, medverkade som bekant på soundtracket till "Saturday night fever", filmen som gjorde att Travolta slog igenom på riktigt.

"Robin var en av de mest underbara personer - begåvad, generös, och en riktigt vän till alla som han kände. Vi kommer att sakna honom", säger John Travolta i uttalandet.

Soundtracket till "Saturday night fever" var ett av 70-talets mest sålda album. Skivan innehåller flera av Bee Gees stora klassiker, såsom "Stayin alive, "Jive talkin" samt "How deep is your love", liksom låtar från andra artister.

Robin Gibb blev 62 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.