Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

John Cleese gör nyversion av klassikern "Pang i bygget"

”Pang i bygget” sändes i två säsonger under 1970-talet.
Foto: B CORDELL / REX SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
John Cleese, 83, planerar för en reboot av komediserien "Pang i bygget". Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani / TT / TT NYHETSBYRÅN

Hur kommer den cyniske och misantropiske Basil Fawlty att klara att navigera i den moderna världen? 

Den frågan kommer att få ett svar när John Cleese tillsammans med dottern Camilla väcker nytt liv komediserien ”Pang i bygget”.

Duon ska både skriva manus och spela huvudrollerna i nyversionen av 1970-talsserien. Få uppgifter om handlingen är ännu kända, men enligt uppgifter till Deadline ska Basil Fawltys relation med en dotter – som han just upptäckt att han har – sättas på prov när de slår sig samman för att driva ett boutiquehotell tillsammans.

”Pang i bygget”, eller ”Fawlty towers” som är seriens originalnamn, sändes i två säsonger om sex avsnitt vardera 1975 och 1979. Den ses än i dag som som en av de mest stilbildande komediserierna och utsågs 2019 den till den bästa brittiska sitcom-serien någonsin i en Radio Times-undersökning.

Serien skrevs av Cleese och Connie Booth, som spelar hotellbiträdet Polly, och följer personalen på ett engelskt badhotell där de hamnar i diverse farsartade situationer. Idén kom från Cleeses egen vistelse på ett hotell i en engelsk kuststad.

Första transpersonen i Harry Potter-världen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.