Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

John Chrispinssons familj om sorgen

John Chrispinsson.
Foto: Cornelia Nordström
Foto: Patrik Österberg / ALL OVER PRESS ALL OVER PRESS SWEDEN

SVT-programledaren John Chrispinsson föll ihop utanför ett gym och gick hastigt bort i en hjärtinfarkt, 60 år gammal.

Han hade tidigare varit sjuk i borrelia, berättar hans familj.

– Skulle han ha varit sjuk så hinner man ta farväl, men när man försvinner så här så gör det ont, jätteont, säger en familjemedlem.

SVT-profilen John Chrispinsson har gått bort, 60 år gammal.

Dödsfallet kom som en chock för hans familj och nära vänner, då programledaren var vältränad och verkade frisk.

Familjen, som först bekräftade Chrispinssons död till SVT Nyheter, säger att SVT-profilen drabbades av en infarkt av något slag och gick bort hastigt, och att det var helt oväntat.

– Det här är jättesvårt. Sverige har förlorat en fantastisk kille, en helt otrolig människa. Det är en jättechock för oss allihop, helt ofattbart, säger en familjemedlem.

Att det inte fanns någon förvarning om hur John Chrispinsson mådde gör att det är ännu svårare att ta in att han har gått bort.

– Skulle han ha varit sjuk så hinner man ta farväl, men när man försvinner så här så gör det ont, jätteont. Det är fruktansvärt.

John Chrispinsson har tidigare varit sjuk i, och behandlats för, borrelia, men om det ska ha påverkat är oklart.

– Det stämmer att han haft borrelia, och troligtvis har han haft det en längre tid, och han har blivit behandlad för det. Sen om den har försvunnit eller inte låter jag vara osagt. Men som han dog verkar det som om hjärtat eller kroppspulsådern har gått av, förklarar en familjemedlem.


LÄS MER: John Chrispinsson har hastigt avlidit


Vännernas sorg efter John Chrispinsson


LÄS MER: Kollegernas sorg efter John Chrispinsson


Dödsfallet förvånade alla John Chrispinssons vänner också, då alla trodde att han var frisk.

Vännen och kulturprofilen Ulrika Knutsson hade känt honom i 25 år, och de skulle ha setts bara dagar innan han gick bort. Men på grund av trafikstrul blev programledaren tvungen att ställa in - och de skulle i stället ses snart.

– Vi bestämde att vi skulle ses. Det var inte meningen att han skulle dö, säger Ulrika Knutson och fortsätter:

– Han var originell och fantastiskt socialt begåvad. Han har en stor vänkrets som är ledsen i dag, säger Knutson.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.