Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johannes Brosts sista svåra tid

Johannes Brost drog sig undan från offentligheten den sista svåra tiden.
Foto: TOMAS LEPRINCE/KVP/TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN
Trots den dystra diagnosen höll Johannes Brost humöret uppe – och han hade även humorn i behåll.
Foto: DAN HANSSON / SVD / TT / SVENSKA DAGBLADET TT NYHETSBYRÅN
Johannes Brost med dottern Ella. Under den sista tiden berättade Johannes Brost att barnen, barnbarnen, vännerna och sjukhuspersonalen stöttade och gav sällskap.
Foto: TOMAS LEPRINCE

Johannes Brost drog sig undan från offentligheten den sista svåra tiden och slutade dela med sig av sin kamp på sociala medier. 

Men han höll hela tiden humöret uppe – med sig hade han familjen och vännerna som hjälpte honom genom sjukdomskampen. 

– Framtiden ser ljus ut. Jag ska ta mig ut ur det här mörkret först, sedan ska jag in i ljuset igen, sade han i september.

Trots den dystra diagnosen höll Johannes Brost humöret uppe – och han hade även humorn i behåll.

– Man vinner ingenting på att dra ner gardinerna och sätta sig och hulka. Jag behåller min livsglädje hela tiden. Det är mitt sätt att överleva, det är det verkligen, har han sagt. 

Johannes Brost spenderade under de sista månaderna mycket tid vid lantstället i Halland och hade brodern Tomas Forssell vid sin sida. 

Under den sista tiden berättade Johannes Brost att barnen, barnbarnen, vännerna och sjukhuspersonalen stöttade och gav sällskap.

Johannes Brost var även en flitig användare av sociala medier – i september lade han upp en bild där han sitter på en parkbänk med texten:

"Hösten är här och jag också".

Men sedan mitten av oktober har det varit tyst från skådespelaren. 

Den sista bilden som Johannes Brost laddade upp på Instagram var i mitten av oktober. På bilden sitter han tillsammans med dottern Ella och dotterns mamma My Maria Jacobson i stolsraderna på Friends arena. Rolling Stones stod på scenen. 

"Tre taggade inför årets konsert", skrev Johannes Brost i bildtexten. 

Den sista tiden drog sig Johannes Brost bort från offentligheten. När Expressen var i kontakt med skådespelaren under senhösten berättade han att han tagit ett beslut att inte prata mer om sin sjukdom. 

LÄS MER: Johannes Brost är död efter sjukdomskampen 

Brost skulle medverka i “Tillsammans mot cancer” på TV4

8 januari var det planerat att Brost skulle medverka i “Tillsammans mot cancer” i TV4. Så sent som under torsdagen skickade TV4 ut ett pressmeddelande där Johannes Brost stod med som “medverkande”.  Och i trailern, som programledaren Tilde de Paula Eby delade under torsdagen fanns Brost med. 

– Johannes Brost, som själv har drabbats av cancer, kommer att gästtala på “Tillsammans mot cancer”-galan och uppmärksamma kampen mot sjukdomen för att få fler att stödja cancerforskningen, sa pressansvarig Amanda Hjärtmyr under julhelgen.

Johannes Brosts cancerdiagnos blev offentlig i augusti då han tvingades ställa in en föreställning. 

Just då ville Johannes Brost inte prata om sjukdomen, men en kort tid senare berättade han om cancerkampen. 


LÄS MER: Johannes Brost är död – här är rollerna vi minns 


Johannes Brosts cancerdiagnos blev offentlig i augusti då han tvingades ställa in en föreställning.
Foto: ERIK ABEL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Han gick ett tag med cancern utan att veta om det – han rasade i vikt, till 51.5 kilo, och uppsökte till slut läkare. 

– Då plockade de in mig direkt. De röntgade och tog en massa prover och konstaterade de att jag hade en tumör. Jag har jobbat väldigt mycket med cancer i kroppen som jag inte visste om. Så det kom ju som en chock, berättade Johannes Brost i augusti. 

Redan då fick han uppmaningen av läkarna att avboka inplanerade jobb. 

– Läkarna har sagt att jag kan stryka resten av året ur almanackan, sade han då.

Medan sommaren övergick i höst fortsatte kampen – och Johannes Brost fortsatte att öppenhjärtigt berätta.

– Det är ett helvete så klart, för alla som drabbas av denna sjukdom. Det blir en svår tid nu framöver, men den ska jag klara av, sade han i september.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.