Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Johannes Brosts döttrar i tårar efter hyllningen till sin pappa

Foto: TV4.
Foto: TV4.
Foto: TV4.
Foto: TV4.
Foto: TV4.

Johannes Brost skulle ha varit med på "Tillsammans mot cancer"-galan förra året, för att berätta om sin matstrupscancer.

Men skådespelaren avled av sjukdomen bara dagar innan galan ägde rum.

Nu berättar Brosts barn om sorgen efter sin förlorade pappa.

– Det har gått ett år nu, och det har varit tufft och väldigt mycket tråkigare, säger dottern Joanna Sundström känslosamt med tårar i ögonen i direktsändningen.

Skådespelaren Johannes Brost gick bort den fjärde januari förra året – bara dagar innan han skulle ha medverkat i 2018 års "Tillsammans mot cancer"-gala. "Rederiet"-skådespelaren avled av matstrupscancer.

Kort innan hans bortgång spelade Johannes Brost in ett inslag till cancergalan, hans sista intervju någonsin. Den intervjun visas nu ett år senare, på måndagens "Tillsammans mot cancer"-sändningen i TV4,

– Det är märkligt med cancer. Ett lotteri, där de flesta är vinstlott. Sen finns det några som är nitlotter, och det kan drabba precis vem som helts. Paff, det bara kommer, säger Johannes Brost i inslaget.

 

 

Upptäckte cancer i matstrupen

Skådespelaren berättar i inslaget att han upptäckte att något inte stod rätt till under inspelningen av "Let's dance" våren 2018, och att han då fick veta att han drabbats av cancer i matstrupen.

– Det drabbar också mina fyra barn, mina barnbarn, mina nära och kära. Mina barn har varit här och stöttat mig, säger Johannes Brost i inslaget.

Skådespelaren förklarar att han engagerat sig i forskning, och att han fick veta att man bara för 10-15 år sedan inte kunde bota hans cancertyp, men att det är möjligt nu, även om Johannes Brost tragiskt avled.

 

 

”Det är mycket känslor”

Efter inslaget vänder sig programledaren Bengt Magnusson till två av Johannes Brosts döttrar, Joanna Sundström och Ella Jacobson Brost.

– Framförallt var han min pappa, men också en väldigt fin morfar och vän. Han var väldigt full av liv, vilket smittade av sig till alla. Det har gått ett år nu, och det har varit tufft och väldigt mycket tråkigare, säger dottern Joanna Sundström känslosamt med tårar i ögonen i direktsändningen.

Yngre dottern Ella Jacobson Brost berättar hur hennes pappa gärna hade velat vara med i "Tillsammans mot cancer", och hur mycket han engagerade sig i cancerforskningen under sin sista tid.

– Det är mycket känslor i kväll. Jag tänker främst på pappas kamp och hur mycket han ville vara här. Han blev verkligen engagerad i cancerforskningen. Det var nästan hans målbild att vara med här när han var sjuk, berättar dottern Ella Jacobson Brost och fortsätter:

– Vi kommer aldrig få tillbaka vår pappa, men det är faktiskt inte för sent att hjälpa andra.