Foto: OLLE SPORRONGFoto: OLLE SPORRONG
 Foto: OLLE SPORRONG
Foto: /IBL / /IBLFoto: /IBL / /IBL
 Foto: /IBL / /IBL

Johannes Brost ställer in – på grund av canceroperation

Publicerad

Skådespelaren Johannes Brost, 70, har drabbats av cancer.

Skådespelaren tvingas hoppa av föreställningen  "Han ska bli min" på grund av en canceroperation som ska genomföras om några veckor.

Det berättar regissören och vännen Jan de Laval, 69.

– Han ska operaras ganska snart. Och man blir naturligtvis väldigt ledsen. Han är en mycket nära och god vän, säger han.

Humorföreställningen "Han ska bli min", där Johannes Brost och Sanna Ekman var planerade att spela huvudrollerna, skulle ha premiär i Tranås i slutet på september och därefter turnera runtom i landet.

Men den folkkära skådespelaren Johannes Brost kommer inte att kunna medverka.

Anledningen är att Johannes Brost har drabbats av cancer. Ett besked som kom under tisdagskvällen. 

"Vi är ledsna för Johannes skull och önskar honom snar bättring", säger regissören Jan de Laval i ett pressmeddelande till TT. 

LÄS MER: Johannes Brost om den stora sorgen 

"Det blev känslosamt"

När Expressen pratar med Jan de Laval berättar han att det har varit bestämt sedan länge att Johannes Brost tillsammans med skådespelerskan Sanna Ekman skulle spela huvudrollerna i föreställningen – tills för några veckor sedan. 

– Vi fick veta för bara några veckor sedan att Johannes hade cancer och inte kunde vara med. Och han ska operaras ganska snart. Och man blir naturligtvis väldigt ledsen. Han är en mycket nära och god vän. Vi har jobbat mycket med varandra.

Vännerna har pratats vid varje dag under den senaste tiden.

LÄS MER: Johannes Brost om kokainet och fängelset

– Jag blev väldigt ledsen för Johannes skull, som ska gå igenom den här canceroperationen. Jag tror han ska opereras nästa vecka, säger Jan de Laval. 

När Expressen når Johannes Brost under tisdagskvällen säger han:

– Du får prata med min läkare. Jag kom precis hem nu och måste ta det lugnt. 

Johannes Brost ska opereras

Jan de Laval berättar att skådespelaren ändå är vid gott mod.

– Han är positiv människa. Han mår bra. Jag pratade med honom i dag. Det är inget roligt att opereras, men han är positiv och glad. 

Jan de Laval vill inte berätta vilken typ av cancer skådespelaren har drabbats av. Men hälsar att det är en så kallad "operabel cancer."

Under tisdagen var skådespelaren på sjukhus och fick besked om när operationen kommer att genomföras.

– Han kommer inte att kunna jobba på ganska länge efter operationen. Så föreställningen till hösten var inte en chans, säger Jan de Laval.

Johannes Brost ersätts nu av skådespelaren Rafael Edholm.

Johannes Brost tillhör en av landets mest folkkära skådespelare. Han har varit med i klassiker som "Varning för Jönssonligan" och slog igenom på bredfront med karaktären "Jokern" i SVT:s tv-serie "Rederiet". 2011 gjorde skådespelaren succé i filmen "Avalon" där han belönades med en Guldbagge för "Bästa manliga biroll".

Förra året medverkade Johannes Brost bland annat i tv-programmet "Let's dance" och "Stjärnorna på slottet." 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag