Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brost dolde hur sjuk han var – till slutet

Johannes Brost. Foto: ERIK ABEL / TT / TT NYHETSBYRÅN
Johannes Brost. Foto: OLLE SPORRONG
Tommy Körberg. Foto: /IBL / /IBL
Johannes Brost deltog i programmet "Let's Dance" under våren 2017. Foto: Olle Sporrong
Brost spelade även in "Fångarna på fortet" under sommaren. Foto: FOTO: LINUS HALLSéNIUS/TV4. / LINUS HALLSENIUS

Efter en längre tids cancersjukdom i halsen gick Johannes Brost bort under torsdagen, 71 år gammal.

Men Brost dolde sin sjukdom för vänner och kolleger in i det längsta - och bara hans närmaste visste hur sjuk han egentligen var.

– Han pratade inget om sin sjukdom under inspelningarna. Han var alltid glad och skojade om allt, säger Ellen Bergström.

71 år gammal somnade Johannes Brost in under torsdagen, omgiven av sin familj. "Rederiet"-ikonen led av en cancertumör i halsen, som tog hans liv bara dagar innan han skulle vara med och samla in pengar på "Tillsammans mot cancer"-galan i TV4.

Men få visste om hur sjuk Johannes Brost egentligen var, och utåt höll han uppe sitt glada humör. 

 

LÄS MER: Kjell Bergqvists stora sorg efter Johannes Brosts död

 

Skådespelaren Ellen Bergström, 27, var med i samma säsong av "Let's dance" som Johannes Brost under våren 2017, och spelade också in "Fångarna på fortet" med skådespelaren under sommaren. Hon förstod inte då hur sjuk Brost var.

– Jag förstod ju under "Let's dance" att han inte var så stark. Och efter det var jag var även med i "Fångarna på fortet" och spelade in med Johannes. Då hade han blivit ännu smalare än vad han var i "Let's dance", och jag kände  nästan att jag blev arg för att de ens lät honom vara med. Det spelades in i juni och nu förstår jag att det här var kanske var det sista han ville göra. Att göra något kul. Men han pratade inget om sin sjukdom under inspelningarna. Han var alltid glad och skojade om allt, säger hon.

Trodde att Brost var så sjuk

Det var i början av augusti som Brost gick ut med att han drabbats av cancer, och tvingades ställa in skådespelarjobb för att påbörja en behandling. Brost menade då att det var en godartad tumör som skulle kunna opereras bort.

På sitt Instagramkonto höll han humöret uppe, och skämtade till och med om att han drabbats av cancer. Därför var det många vänner och kolleger som chockades över hans död - då de inte trodde att Brost var så sjuk.

 

LÄS MER: Gunde Svans vädjan till Brost – sök läkarvård 

 

Bara skådespelarens familj och närmaste vänner visste hur långt cancern hade gått. Brost hade familjen vid sin sida när han gick bort, och nära vännen Tommy Körberg berättar för Expressen att han visste att hans kamrat hade kort tid kvar att leva.

– Jag visste att det var på upphällningen. Operationen var ganska allvarlig, jag visste att han hade bara dagar kvar. Jag träffade honom sista gången på en begravning, då skulle han in på operation en vecka senare. Jag såg att han var märkt av sjukdomen, säger Tommy Körberg.