Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johanna Toftbys kärlekssorg – tunga separationen: ”Försökte”

Gav sig på ”Ensam mamma”-profilens cancersjuka vän: ”Måste få ett stopp”
Johanna Toftby är aktuell med kokboken ”Middag hos mig”.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Johanna Toftby och Janne Fors.Foto: Stella Pictures

Tv-profilen Johanna Toftby berättar om sorgen och ensamheten efter sin separation och hur hon tog sig igenom den tuffa tiden.

– Det var skitjobbigt, säger Johanna Toftby i SVT:s ”Go'kväll”.

Johanna Toftby, 46, blev ett känt ansikte för svenskarna efter sin medverkan i TV3:s dejtingserie ”Ensam mamma söker” för elva år sedan. Sedan dess har Skövde-profilen lagt frisöryrket på hyllan och blivit bloggare på heltid. 

I en intervju i SVT:s ”Go'kväll” berättar Johanna Toftby om den tuffa tiden efter att hon och hennes exman gjort slut och hon blev ensamstående mamma med två döttrar, som då var fem och sju år gamla. 

– När vi separerade så var det en stor sorg. Jag tyckte att jag kraschade hela familjen och förstörde familjeidyllen. Jag har själv vuxit upp med kärnfamilj, det ska vara mamma, pappa och barn, säger Johanna Toftby och fortsätter:

– Det året var som ett stort sorgeår. Jag kände mig oerhört ensam fast jag inte var det. Det var tufft med alla högtider, och att känna sig som femte hjulet. Det var nyår och midsommaraftnar – alla var gifta och par. Jag hade ganska dåligt med pengar, jobbade extra och hade barnen mycket själv. Det var skitjobbigt.

Toftby: ”Sådan sorg och krock att sitta ensam”

Johanna Toftby berättar att julen egentligen är det bästa hon vet. Som nyseparerad tappade hon glädjen inför högtiden, men bestämde sig för att vända på det.

– Det blev en sådan sorg och krock att sitta ensam. Då bjöd jag hem många till mig i stället, och så hade vi knytis. Jag försökte vända på det. Jag bjöd ner grannen ibland, hon var också ensam och barnen lekte. Jag skapade saker med små medel, säger hon i ”Go'kväll”. 

I dag är döttrarna Lisa-Marie och Marilyn 20 och 22 år gamla, och Johanna Toftby har hittat kärleken på nytt i särbon Janne Fors, 50.

I år firas julen hemma hos Johanna Toftby – med både ex-mannen och nya kärleken som gäster.

Johanna Toftby är aktuell med kokboken ”Middag hos mig”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.