Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johan Rheborgs ord – efter ärliga avslöjandet

ohan Rheborg.Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Johan Rheborg.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Johan Rheborg.Foto: TV4

Johan Rheborg berättade öppet om hur han kämpar med att leva med en depression, i ett inlägg på sin Instagram.

Men skådespelaren och komikern var inte beredd på den enorma respons han möttes av, berättar han i "Nyhetsmorgon".

– Väldigt många har hört av sig, så jag förstår att det betyder något, men jag har kanske inte analyserat vad det betyder, säger Johan Rheborg i TV4.

Det var i januari som skådespelaren och komikern Johan Rheborg, 55, skrev om att leva med en depression i ett inlägg på sin Instagram.

"Jag bär på en depression eller om jag skall vara uppriktig, jag lever med en depression. Det är en del av min personlighet." skrev Rheborg.

Inlägget blev viralt och "Solsidan"-profilen hyllades för sin ärlighet.

Nu berättar Johan Rheborg om responsen han fick, när han intervjuas i TV4:s "Nyhetsmorgon".

– Det var inte helt övertänkt det inlägget, för det var ju så, jag var inne i ett mörkt rum. Depressioner och ångest släpper ju efter ett tag. När jag vaknade upp dagen efter tänkte jag "Instagrammade jag i går?", berättar han och fortsätter:

– Jag visste inte hur folk skulle ta det. Men jag kände väl att jag hade gått över gränsen för hur privat man kan vara.

 

 

Rheborg förvånad av responsen

Men det var en överväldigande positiv respons som mötte Rheborg på sociala medier. Något som förvånade honom.

– Jag fick jättemycket fina reaktioner, och då blev jag lite förvånad över att folk reagerade så. Är det ovanligt att män pratar om psykisk ohälsa? Det hade inte jag fattat riktigt, för bland mina vänner är det inte det. När vi pratar och skriver manus och hittar på så är vi öppna, säger han i "Nyhetsmorgon".

Efter det ärliga inlägget har Johan Rheborg blivit ombedd att prata om psykisk ohälsa.

– Jag har fått förfrågningar om man kan göra något om psykisk ohälsa, och då känner jag att jag måste ge det några år, för jag måste först göra en egen liten resa. Ibland behöver jag lite tid på mig, innan jag kan formulera mig. Jag skäms inte för det och jag står för det, och det är vanligt, men det är svårt att prata om.

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.