Joel Kinnamans budskap inför valet

Foto: Joel Kinnaman/Twitter
Joel Kinnaman
Foto: BIRDIE THOMPSON / BIRDIE THOMPSON/ADMEDIA/SIPA USA STELLA PICTURES

Inför valet släpper Joel Kinnaman en video i sina sociala kanaler. 

Han vänder sig mot vad han menar är en ökande splittring i samhället.

– Ingen ska sticka under stol med att det finns problem, och vi måste lösa de problemen. Men det finns ett parti som vill angripa det här problemet på ett helt annat sätt. De vill skapa en gemenskap, genom att skapa en gemensam fiende, säger han i videon.

Joel Kinnaman har gjort en video inför valet i Sverige den 9 september.

I videon, som är kryddad med videoklipp på nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen och den amerikanska extremhögern, berättar Kinnaman om sin oro inför valet.

– Det här valet som kommer nu i september, det skrämmer mig ordentligt. Det känns som att det blåser vindar i Europa och resten av världen, och nu även i Sverige som håller på att ta det här landet åt helt fel håll, säger Kinnaman.

Han fortsätter:

– Ingen ska sticka under stol med att det finns problem, och vi måste lösa de problemen. Men det finns ett parti som vill angripa det här problemet på ett helt annat sätt. De vill skapa en gemenskap, genom att skapa en gemensam fiende.

Joel Kinnaman har tagit ställning mot Trump

Kinnaman, som bland annat tagit aktiv ställning mot Donald Trump, berättar om hur vardagen i USA gett honom perspektiv på den politiska utvecklingen i Sverige och resten av Europa.

– Jag bor också i USA, och där har vi sett konkret vad som händer om man går i den här riktningen. Samhället håller på att slitas sönder, därför att folk identifierar sig med grupper och de identifierar sig genom att skapa gemensamma fiender, säger Kinnaman.

Videon har snabbt fått tusentals gilla-markeringar både på Twitter och Instagram, och Kinnaman stöttas av flera skådespelarkollegor och andra svenska kändisar.

https://www.instagram.com/p/Bm55232HHL4/?taken-by=joelkinnaman

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.