Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Joel Adolphsons oväntade roll: ”Som en filmstjärna”

Joel Adolphson.
Foto: Magnus Liam Karlsson / SVT

De flesta känner igen honom som en av tre i humortrion ”I just want to be cool”.

I årets julkalender ”Mirakel” spelar Joel Adolphson, 28, chefen Ernst Colt, något han menar var svårt att greppa till en början.

– Jag har så svårt att distansera mig från det, men jag hoppas att folk kommer tycka om det, säger Joel Adolphson.

Till vardags är Joel Adolphson, 28, van vid att både skådespela och regissera sig själv och kusinerna Emil och Victor Beer. Tillsammans utgör de humorgruppen ”I just want to be cool”.

Han är även aktuell i SVT-serien ”Skolan”, där han och kusinerna skriver, producerar och skådespelar samtliga roller.

Joel Adolphson i julkalendern ”Mirakel”

Något som skiljer sig väldigt mycket från att spela in julkalendern ”Mirakel”, menar Joel Adolphson.

– Man känner sig verkligen som en filmstjärna när man kommer till inspelningen av julkalendern, säger han och fortsätter:

– Man styr ingenting själv, utan man får ju bara jobba med en regissör som regisserar en. Det är väldigt skönt att få input från någon annan, speciellt eftersom inputen kommer från Calle Åstrand. Jag är uppvuxen med hans serie ”Kenny Starfighter”, så det är jättekul.

Joel Adolphson spelar Ernst Colt i julkalendern ”Mirakel”.
Foto: SVT/Jarowskij / SVT

Joel Adolphsons karaktär, Ernst Colt, är chef på företaget ColtVolt. Joel själv beskriver honom som ”född med guldsked i mun”.

– Han tror att han är en väldigt bra chef men för honom är ”chefa”, som han säger, mest att sitta på rätt plats. Han ska sitta i högsta rummet i sin skrapa.

”Haft sådan tur”

Joel Adolphson har haft ett stort intresse för film och skådespeleri i hela sitt liv. Men att få en roll i en julkalender var något han inte hade räknat med.

– Men samtidigt, om man skulle vara med i en julkalender, så tycker jag att jag haft sådan tur med den här. Jag är väldigt stolt över att få medverka i just ”Mirakel”. Den är ju verkligen en så klassisk julkalender.

Inför premiären försöker han att inte tänka på hur pass många som kommer sitta och titta.

– Det man hör är ju att julkalendern slår tittarrekord varje år. Men jag försöker att själv inte tänka på det. Jag hoppas att folk kommer tycka om den.

Skaparen av årets succé ”Mirakel” berättar hur de gör: ”Finns forskning”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.