Joe Labero Foto: Jonas TobinJoe Labero Foto: Jonas Tobin
Joe Labero Foto: Jonas Tobin
Joe Labero Foto: Jonas TobinJoe Labero Foto: Jonas Tobin
Joe Labero Foto: Jonas Tobin

Joe Labero väcker känslor med sin bild

Publicerad

Joe Labero meddelade Sverige att han och skaffat en Bengalisk tiger att ta med till showen i Sverige – trots att de är förbjudet.

Men aprilskämtet gick inte hem hos alla.

"Smaklöst!", skriver ett upprört fan på Facebook.

Joe Labero bor till vardags i Singapore, men nästa vecka kommer han till Stockholm för att dra i gång sin nya show "A magic world".

Inför föreställningen gick den svenske trollkarlen ut med ett pressmeddelande där han lät meddela att "det har blivit ett nytt tillskott till Labero-familjen. Joe Labero har nämligen skaffat en Bengalisk tiger!". Det stod också att tigern skulle följa med honom ut på turnén.

Det fick flera djurvänner användare att reagera. "Oavsett om det är ett aprilskämt eller inte, så är det knappast roligt med tanke på djurplågeri i showbiz", skriver en person på Facebook.

 

Labero: "Många som mejlat mig"

Och det hela visade sig vara just ett aprilskämt.

– Det är så många som har ringt och mejlat mig. Jag måste nog vara ärlig och säga det, säger Joe Labero.

I Sverige råder det strikt förbud mot rovdjur på scen sedan 1960-talet.

– Det är mycket få länder som tillåter det, de förbjuder vilda djur på cirkusar på löpande band, säger Jonas Wahlström, djurexpert och föreståndare för Skansen-akvariet.

 

LÄS MER: Joe Laberos korttrick ställer GT:s reporter

 

Känsligt ämne

Sedan 1970-talet har antalet vilt levande tigrar i världen minskat stadigt, bland annat på grund av tjuvjakt och illegal handel med djuren. Därför kan det vara ett känsligt ämne att skämta om.

– Totalt finns det cirka 2 800 tigrar i det vilda. Men bara i den amerikanska delstaten Texas finns det 4 000 i privat ägo, som sitter i burar på bakgårdar, säger Jonas Wahlström.

– Det var tur att det var ett skämt. Jag har sett Joe Laberos show och den var så fantastisk att han inte behöver några tigrar, fortsätter han.

 

LÄS MER: Joe Laberos magi är på riktigt hög nivå

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag