Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Joe Labero väcker känslor med sin bild

Joe Labero Foto: Jonas Tobin
Joe Labero Foto: Jonas Tobin

Joe Labero meddelade Sverige att han och skaffat en Bengalisk tiger att ta med till showen i Sverige – trots att de är förbjudet.

Men aprilskämtet gick inte hem hos alla.

"Smaklöst!", skriver ett upprört fan på Facebook.

Joe Labero bor till vardags i Singapore, men nästa vecka kommer han till Stockholm för att dra i gång sin nya show "A magic world".

Inför föreställningen gick den svenske trollkarlen ut med ett pressmeddelande där han lät meddela att "det har blivit ett nytt tillskott till Labero-familjen. Joe Labero har nämligen skaffat en Bengalisk tiger!". Det stod också att tigern skulle följa med honom ut på turnén.

Det fick flera djurvänner användare att reagera. "Oavsett om det är ett aprilskämt eller inte, så är det knappast roligt med tanke på djurplågeri i showbiz", skriver en person på Facebook.

 

Labero: "Många som mejlat mig"

Och det hela visade sig vara just ett aprilskämt.

– Det är så många som har ringt och mejlat mig. Jag måste nog vara ärlig och säga det, säger Joe Labero.

I Sverige råder det strikt förbud mot rovdjur på scen sedan 1960-talet.

– Det är mycket få länder som tillåter det, de förbjuder vilda djur på cirkusar på löpande band, säger Jonas Wahlström, djurexpert och föreståndare för Skansen-akvariet.

 

LÄS MER: Joe Laberos korttrick ställer GT:s reporter

 

Känsligt ämne

Sedan 1970-talet har antalet vilt levande tigrar i världen minskat stadigt, bland annat på grund av tjuvjakt och illegal handel med djuren. Därför kan det vara ett känsligt ämne att skämta om.

– Totalt finns det cirka 2 800 tigrar i det vilda. Men bara i den amerikanska delstaten Texas finns det 4 000 i privat ägo, som sitter i burar på bakgårdar, säger Jonas Wahlström.

– Det var tur att det var ett skämt. Jag har sett Joe Laberos show och den var så fantastisk att han inte behöver några tigrar, fortsätter han.

 

LÄS MER: Joe Laberos magi är på riktigt hög nivå

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!