Joakim "Jockiboi" Berg berättar nu om sin diagnos. Foto: PrivatJoakim "Jockiboi" Berg berättar nu om sin diagnos. Foto: Privat
Joakim "Jockiboi" Berg berättar nu om sin diagnos. Foto: Privat
Joakim Berg och flickvännen Jonna Lundell. Foto: PrivatJoakim Berg och flickvännen Jonna Lundell. Foto: Privat
Joakim Berg och flickvännen Jonna Lundell. Foto: Privat
Jockiboi på Instagram. Foto: PrivatJockiboi på Instagram. Foto: Privat
Jockiboi på Instagram.  Foto: Privat

Jockiboi: "Det är ett helvete att leva med"

Publicerad

Joakim "Jockiboi" Berg blev känd i dokusåpan "Kungarna av Tylösand" 2010 och har sedan dess blivit en av de största svenska profilerna på Youtube.

Nu berättar han om sin hemliga diagnos.

– Det är rent utsagt ett helvete att leva med, säger han i en Youtube-video.

Dokusåpan "Kungarna av Tylösand" sändes på tv 2010 och en av profilerna i programmet var Joakim "Jockiboi" Berg.

Jockiboi, som sedan tv-programmet tagit avstånd från skandalerna, har de senaste åren i stället blivit en stor profil på Youtube och har även släppt flera låtar. Nu berättar han för första gången i ett filmklipp på Youtube om hur det är att leva med diagnosen add.

Jockiboi: "ett helvete att leva med"

Add är en vanlig bokstavsdiagnos som liknar adhd, med skillnaden att personer med add vanligtvis är mindre utåtagerande. Det gör att Jockiboi bland annat har svårt att koncentrera sig i samtal med andra människor.

– När ni tänker en tanke, då tänker jag 100 tankar. När någon pratar med mig så tänker jag samtidigt, så att jag inte hör vad personen säger, förklarar han.

– Det är rent utsagt ett helvete att leva med. Man måste planera sin vardag jättenoga för att ens liv ska fungera överhuvudtaget, fortsätter han.

 

LÄS MER: Hanna Widerstedt och Jockiboi förlovar sig

 

Jockiboi: "ledsen för dem som skäms för sin diagnos"

Add kan behandlas med uppmärksamhetshöjande läkemedel som Ritalin eller Concerta. Men Jockiboi har valt att inte ta dem.

– Jag känner att man blir en annan person. Man bli nästan som en robot, man känner inte känslor men är varken glad eller ledsen. Så därför har jag valt att inte ta någon medicin för det, säger han.

I stället vill han uppmärksamma de positiva karaktärsdragen som ofta kommer med diagnosen.

– Jag tycker att den här diagnosen är så charmig, den gör människor så unika och jag blir så ledsen för människor som skäms för den, säger han.

– Jag tycker att add- och adhd-människor är det gulligaste som finns. För att när de älskar något så älskar de av hela sitt hjärta. De bryr sig ofta så mycket om människor i sin omgivning, fortsätter han.

 

 

LÄS MER: Häng med Expressen på galan Guldtuben

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag