Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jockes sorg – missade sonens födsel med några minuter

Youtube-paret har fått en son.
Jonna Lundell och sonen Lionel.
Foto: Skärmdump / Dplay
Jocke missade sonens födsel med några minuter.
Foto: Skärmdump / Dplay
Jonna Lundell.
Foto: Skrämdump / Dplay
Jocke Lundell berättar om sorgen.
Foto: Skärmdump / Dplay

Det var i augusti som Jocke och Jonna Lundell blev tvåbarnsföräldrar då sonen Lionel föddes.

I ”Lionels födelse: Jocke och Jonnas berättelse” berättar Jocke om sorgen när han missade sonens födelse med några minuter.

– Det blev en klump i magen av sorg, säger han i programmet.

Har du barn?

I programmet ”Lionels födelse: Jocke och Jonnas berättelse” berättar Jocke och Jonna Lundell om veckorna fram till förlossningen och den tuffa igångsättningen.

– Det är nu det händer, det är det här man har väntat på. Och man är aldrig förberedd hur mycket man än försöker, säger Jocke i programmet när det har blivit dags för Jonna att bli igångsatt.

– Man vet att det är så himla nära nu och det skämmer mig lite. Är jag verkligen redo? Har jag hunnit förbereda allting? Tänk om amningen inte funkar? Har vi mat till bebisen? Det är så mycket som snurrar i huvudet nu samtidigt som jag bara tänker okej allting löser sig, säger Jonna.

Missade med minuter

Efter flera långa timmar av väntan på sjukhuset tog Jocke och Jonna beslutet att låta Jocke åka hem, eftersom en igångsättning kan ta väldigt lång tid.

– Eftersom vi inte riktigt visste hur lång tid det skulle ta. Då kände vi att eftersom du inte får gå in och ut får du åka hem. Du får komma tillbaka när vi ringer dig och då är det dags, säger Jonna i programmet.

Men när förlossningen väl drog i gång gick det snabbt. Så pass snabbt att Jocke inte hann fram.

– Jag förstod i dörren när jag träffade den första undersköterskan och jag frågade hur långt är det kvar. ”Du får se när du kommer in”, sa hon. Då förstod jag att han redan hade fötts. Då blev det en klump i magen av sorg.

Det dröjde dock inte länge innan sorgen byttes ut till glädje.

– När jag öppnar dörren så ser jag honom direkt och jag ser det där burriga, mörka håret. Då släpper alla känslorna direkt och när jag inser att att han bara föddes någon minut innan jag kom släppte allt, säger Jocke i programmet.

”Lionels födelse: Jocke och Jonnas berättelse” går att se på Dplay.

Paret renoverar huset och spelar samtidigt in en ny TV-serie. Nu berättar dem om balansen mellan en bra relation och jobbet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.