Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jöbacks hyllning till Björn och Benny: ”Förändrade mitt liv”

Peter Jöback närvarade vid öppningen av den nya utställningen på ”Abba the museum”. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Björn Ulvaeus och Peter Jöback. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Björn och Benny Foto: SVEN LINDWALL

Benny Andersson och Björn Ulvaeus gav huvudrollen i musikalen ”Kristina från Duvemåla” till den då 24-årige Peter Jöback.

Det blev startskottet på en internationellt framgångsrik karriär som musikalstjärna.

– Det förändrade mitt liv. Genom den fick folk reda på att jag existerade, säger Peter Jöback.

Abba the museum öppnar en helt ny permanent utställning. Där berättas historien om vad som hände med Abba-medlemmarna efter splittringen 1982 - ända fram till i dag.

Björn Ulvaeus, 73, och Benny Andersson, 71, har fortsatt arbeta tillsammans och 2016 firade de 50 år som kolleger. Duon ligger bland annat bakom musikalerna ”Chess”, ”Mamma Mia!” och ”Kristina från Duvemåla”.

Peter Jöback, 46, vara bara 24 år gammal när han fick huvudrollen i ”Kristina från Duvemåla”, något som kom att förändra hans liv.

– De gav mig en chans, jag tog den och gjorde något bra av den. Jag lärde mig väldigt mycket under den perioden. Det är häftigt att vara med i en helt nyskriven musikal. Det förändrade mitt liv. Genom den fick folk reda på att jag existerade, säger Peter Jöback och fortsätter:

– Det var ett stort grupparbete, det är en familj som kommer att vara vänner för resten av livet. För Björn och Benny var det en helt annan typ av musikal än ”Chess”. Så vi var också med om när de skapade en ny era för sig själva.

 

LÄS MER: Peter Jöbacks nya superprojekt 

 

Peter Jöback om relationen i dag: ”Vi hörs”

Framgångarna med ”Kristina från Duvemåla” har tagit Peter Jöback långt. Artisten har de senaste åren gjort succé i ”Phantom of the Opera” på de stora musikalscenerna i London och New York.

Peter Jöback var specialgäst vid öppningen av den nya utställningen på Abba-museet. Det var med stor värme som Björn Ulvaeus tog upp Jöback på scenen och presenterade honom som hela världens ”favorit-Fantomen”.

Peter Jöback berättar att han fortfarande har kontakt med Benny Andersson och Björn Ulvaeus.

– Vi hörs ibland. Jag har skickat klipp där jag spelar upp saker jag gjort för Benny. Jag har lånat deras studio och spelat in en skiva där. Men det är inte så mycket som förr, jag kan sakna dem. Det skulle vara himla kul att få jobba ihop någon gång igen, säger Peter Jöback.

Nyligen kom nyheten att Abba har återförenats och spelat i två nya låtar. Peter Jöback är spänd av förväntan inför att höra dem.

– Det ska bli skitspännande att höra. Jag kan inte tänka mig att det är något annat än bra. De är proffs ut i fingerspetsarna. Jag tycker att de är väldigt generösa, de gör det här för sina fans ute i världen, säger han.

 

LÄS MER: Abbas återförening - hölls hemlig i ett år