Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Joakims och Jonnas stalker döms för olaga förföljelse

Joakim Lundell Han ville ha flest ”views” Youtube. Men renoveringskaoset av lyxvillan i Norrköping satte käppar i hjulet. Expressens Karin Sörbring möter Joakim Lundell.
Foto: Julia Dansarie
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

I ett stort antal meddelanden hotade stalkern att döda och förgripa sig på Joakim och Jonna Lundell.

Nu döms den unge mannen för olaga förföljelse.

”Mina klienter har mått väldigt dåligt av förföljelsen. Det har varit en mardröm”, skriver målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz. 

Det äkta paret Joakim Lundell och Jonna Lundell är två av Sveriges största influencers, med hundratusentals följare på Youtube, Instagram och andra sociala plattformar.

I somras blev de trakasserade av en person på nätet som skickade ett stort antal meddelanden där han hotade att döda och förgripa sig sexuellt på paret och deras nyfödda dotter.

– Han har lagt ut videoklipp där han leker mig och Jonna och verkligen gått in i rollerna. Det var fina meddelanden i början men sedan när vi fick Lunabelle så vände det, har Joakim Lundell tidigare beskrivit för Expressen.

Inläggen spårades till en ung man boende i Stockholm.

På måndagen meddelar Stockholms tingsrätt att han fälls för olaga förföljelse och olaga hot. Straffet: Skyddstillsyn.

”Varit en mardröm”

Elisabeth Massi Fritz har företrätt paret Lundell som målsägandebiträde. Om domen säger hon:

”Mina klienter är väldigt nöjda med att den tilltalade döms. Ingen människa ska behöva utsättas för olaga förföljelse dvs en stalker. Mina klienter har mått väldigt dåligt av förföljelsen. Det har varit en mardröm.”

Advokat David Massi försvarade Joakim Lundell i förtalsdelen.Foto: PRESSBILD

I samma mål stod Joakim Lundell åtalad för förtal, till följd av motinlägg om den nu dömde mannen på sociala medier. Stockholms tingsrätt väljer att frikänna Lundell på den åtalspunkten.

– Friande domen är en lättnad för min klient och åklagaren borde inte ha väckt åtal, säger Lundells försvarsadvokat David Massi.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.