Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Joakim och Jonna Lundell tvingas betala 225 000 efter storbråket

Joakim och Jonna Lundell blev stämda för att ha påtalat brister på huset.Foto: Cornelia Nordström
Lyxhuset är 523 kvadratmeter stort och har 14 rum.Foto: Fastighetsbyrån

Joakim och Jonna Lundell ska betala 225 000 kronor till de förra ägarna av deras lyxhus.

Detta efter att ha blivit stämda för att ha påtalat brister på huset via sociala medier.

”Just nu är en period av bäbislycka och fokus på Lunabelle, och vi vill att vår dotter ska få ett säkert och tryggt hem att växa upp i, så klart”, skriver Joakim Lundell i ett sms.

Youtube-profilerna Joakim och Jonna Lundell ska betala 225 000 kronor till de förra ägarna av deras lyxhus, något som Aftonbladet var först med att rapportera om.

I november förra året köpte paret lyxhuset i Norrköping. Enligt paret själva låg prislappen på 8,7 miljoner kronor, men det dröjde inte länge innan de upptäckte fel i huset. Dessa brister dokumenterades och publicerades på Joakim och Jonnas sociala medier.

Joakim och Jonna Lundell blev stämda för att ha påtalat brister på huset.Foto: Cornelia Nordström

De förra ägarna hävdade i sin tur att paret Lundell inte hade undersökt huset innan köpet, och till slut kom man överens om att Youtube-profilerna skulle upphöra med att exponera bristerna. Ett förlikningsavtal ingick, och Joakim och Jonna skulle tvingas betala 50 000 kronor om de fortsatte publicera uppgifter om eventuella fel.

Det hela slutade med att paret Lundell stämdes på 400 000 kronor av de tidigare ägarna för att inte ha upphört med exponeringen av husets brister. Detta eftersom de tidigare ägarna hävdade att publiceringarna påverkat dem negativt. De hävdade också att de mottagit hot.

Lyxhuset är 523 kvadratmeter stort och har 14 rum.Foto: Fastighetsbyrån

Tvingas betala 225 000 kronor

Nu har den juridiska processen landat i en överenskommelse: Joakim och Jonna Lundell ska betala 225 000 kronor, samtidigt som avtalet ändras till deras fördel. Paret kommer inte längre hotas med skadestånd av att publicera uppgifter om husets brister:

– Det positiva med den här förlikningen är att de inte längre är bundna av det här orimliga avtalet att inte få tala om sitt eget hus utan att få 50 000 kronor i vite, säger parets advokat Isak Kurt till Expressen.

– Jocke och Jonna menar att det avtalet fick orimliga konsekvenser.

Det tidigare avtalet ska i praktiken även ha gjort det svårt att ringa hantverkare och be om hjälp att åtgärda fel i huset.

Advokat Isak Kurt är tydlig med att överenskommelsen, som godkändes via en dom i Norrköpings tingsrätt, är frivillig från paret Lundells sida.

– Det är en lättnad för dem, säger han.

Paret Lundell får dock inte nämna de tidigare ägarna i samband med framtida exponering av husets brister.

Joakim Lundell.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Joakim Lundells ord om dottern

Joakim Lundell bekräftar lättnaden i ett sms till Expressen:

”Vi tycker det är skönt att äntligen slippa munkavlen och kunna tala fritt om huset. Det har känts svårt att bära ansvaret i tysthet för saker vi inte haft någon kontroll över. Nu siktar vi framåt med att få färdigt allt och kunna lämna det här bakom oss”, skriver han och fortsätter: 

”Just nu är en period av bäbislycka och fokus på Lunabelle och vi vill att vår dotter ska få ett säkert och tryggt hem att växa upp i, så klart.”