Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Joakim Lundells vädjan – till TV4

Förtalsutredning mot Joakim Lundell läggs ned
Joakim Lundell prisades på Kristallengalen 2020.
Foto: OLLE SPORRONG
Får vi se Youtube-profilen i ”Talang” till slut?
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT NYHETSBYRÅN

Får vi någonsin se Youtube-profilen Joakim Lundell tävla i ”På spåret” i SVT?

Kanske inte, om man får tro honom själv.

Däremot är han sugen på ett framgångsrikt TV4-program - även om han och flickvännen Jonna Lundell ska ha nobbat ”Let's dance” flera gånger. 

I senaste avsnittet av podden ”Jocke & Jonna” får Joakim Lundell, 36, frågan om vilka tv-program som han tycker att han ”borde” ha varit med i, och vill vara med i – men aldrig har fått frågan av.

Youtube-profilen säger att ”Idol” aldrig har hört av sig och konstaterar samtidigt att det kanske inte är så konstigt.

Däremot kan Joakim Lundell, tidigare känd som Jockiboi, tänka sig att sitta med i ”Talang”-juryn – och uppmanar samtidigt programmet och TV4 att höra av sig.

– Jag tänker att jag hade varit lite rolig i ”Talang”-juryn men det är ingen som har ringt än. Men jag vet att de har väldigt hård matchning för den som sitter där, man ska ju prickas in i en speciell grupp, för en speciell ålder, säger Joakim Lundell i ”Jocke & Jonna” och syftar på att juryn ska matchas mot programmets målgrupp.

– Jag tror att jag hade gjort ett bra jobb i ”Talang”-juryn men det är ett av få program som inte har hört av sig, säger han vidare.

Joakim "Jockiboi" Lundell och Jonna Lundell.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Påstår sig ha nobbat ”På spåret”

Vidare avslöjar Joakim Lundell att SVT har hört av sig för att försöka få med honom i ”På spåret”. Något som däremot skrämmer, då man lätt skulle kunna känna sig ”dum”.

– Jag hade ju inte fått en poäng, säger han i ”Jocke & Jonna”, och fortsätter:

– Man är ju inte dum egentligen för man har helt andra kunskapsområden.

Däremot skulle Joakim Lundell kunna tänka sig att ställa upp i Filip Hammar och Fredrik Wikingssons frågesportprogram ”Alla mot alla” på Kanal 5, som av programledarna har beskrivits som som en ”punkigare” version av ”På spåret”. 

– Där får jag ändå ungefär hälften av deltagarnas poäng när jag sitter framför tv:n och tittar, säger Joakim Lundell i ”Jocke & Jonna”, och förklarar vem han skulle vilja ha som tävlingspartner:

– Fredrik Lindström är väl ganska vass, eller? Han är lite äldre plus att han är otroligt allmänbildad, han sitter väl i juryn i ”På spåret”?

Berättar om ”Let's dance”

På frågan om det finns fler tv-program som ”borde” ringa men inte har gjort det, hävdar Joakim Lundell:

– Nej, jag har tackat nej till väldigt många program. ”Let’s dance” har både jag och Jonna fått frågan av, väldigt många gånger, men det har aldrig funnits tid att göra det, säger han i ”Jocke & Jonna”.

Martin Sundborn, producent för ”På spåret”, vill vare sig bekräfta eller dementera om man har varit i kontakt med Joakim Lundell.

– Vi är årligen i kontakt med mängder av potentiella tävlande, och medverkande i olika frågefilmer. Vilka dessa är, är inget vi kommunicerar utåt men om de personerna själva skulle vilja berätta om det står det dem naturligtvis fritt, säger han.

Joakim Lundell missade förlossningen av sonen: "Tråkigt"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.