Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Joakim Lundells svar – efter hatade bilden

Joakim Lundell publicerade en bild på sociala medier – där han skrev att man för 350 kronor fick hålla i hans dotter och ta en fanbild med henne.Illustration: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jonna Lundell och Joakim Lundell.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Joakim Lundell publicerade en bild på sociala medier – där han skrev att man för 350 kronor fick hålla i hans dotter och ta en fanbild med henne.

Det ledde till att hans inkorg fylldes av hatiska kommentarer, men allt var bara en del av ett experiment för att se hur hans följare skulle reagera.

– Det var ju ingen som bad om ursäkt för vissa otrevliga kommentarer, säger han.

Familjen Joakim och Jonna Lundell har fått en egen tv-serie på Dplay. Tv-serien ”Familjen Lundell” håller på att spelas in nu, och första avsnittet finns redan ute.

Paret Lundell, som tillsammans har dottern Lunabelle, har 900 000 följare på sin Youtube-kanal. Och nu väljer man alltså att ta steget in i tv-världen och visa upp privatlivet på Kanal 5:s streamingtjänst.

Paret utsätts dagligen för näthat på sina sociala medier – och man har tagit fram vissa strategier för att orka med det.

– Nu rör det mig inte i ryggen. Det skulle kvitta om det kom 10 000 människor. För nu förstår jag hur lätt det är att lägga ifrån sig telefonen, och umgås med riktiga världen, säger Joakim Lundell.

Under onsdagen publicerade Joakim Lundell en bild på sociala medier – där han skrev att man för 350 kronor fick hålla i hans dotter och ta en fanbild med henne.

Fick mängder av hatkommentarer

Det var ett tilltag som ledde till att hans inkorg fylldes av hatiska kommentarer, men allt var bara en del av ett experiment för att se hur hans följare skulle reagera.

– Syftet var att bevisa att folk bara vill slänga skit. Adresserna på bilden var ju inte ens riktiga, men det tog bara några sekunder innan bilden florerade överallt. Folk har ju frågat: ”Hur kan man skoja om det där?” Jo, men ni får väl se upp för ”fake news”. Det får ju jag också göra. Om jag går på någonting får väl jag också bita i det sura äpplet, säger Joakim Lundell.

Sedan valde influencern att vänta i en halvtimme innan han berättade hur det låg till.

– Och sedan när jag berättade hur det låg till på riktigt, så var det ju ingen som bad om ursäkt för vissa otrevliga kommentarer. Ibland var det till och med dödshot, säger Joakim Lundell.

Se paret Lundell frågas ut  i Q&A:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.